“Το διακύβευμα δεν είναι αν θα ξαναέρθω εγώ πρώτος βουλευτής ή ο Κώστας ή ο Σπήλιος”

“Είμαστε και εμείς οι πολιτικοί έτοιμοι να κάνουμε το χρέος μας. Και το πρώτο που αλλάζουμε είναι να βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ. Σε αυτές τις εκλογές το διακύβευμα δεν είναι αν θα ξαναέρθω εγώ πρώτος βουλευτής ή ο Κώστας ή ο Σπήλιος. Η ανατροπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μοναδικός στόχος και είμαστε όλοι μία γροθιά, μια αλυσίδα, μία ομάδα ενωμένοι αγαπημένοι για να γίνει ξανά αυτή η παράταξη μεγάλη”.

Αυτό είπε (μεταξύ άλλων) χθες ο Βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς, σε εκδήλωση που διοργάνωσε με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων κοινοβουλευτικής θητείας, στο (κατάμεστο ομολογουμένως) κλειστό Γυμναστήριο του Πανελλήνιου.

Το διακύβευμα για τη χώρα και για τους πολίτες προφανώς δεν είναι ποιος θα έρθει πρώτος σε σταυρούς. Το διακύβευμα για την Αιτωλοακαρνανία δεν είναι καν ποιοι συγκεκριμένοι θα εκλεγούν βουλευτές από το κάθε κόμμα. Όμως έχουν οι πολιτικοί δείξει δείγματα γραφής για να μας κάνουμε να πιστέψουμε τέτοιες δηλώσεις; Έπαψαν πραγματικά να ενδιαφέρονται για την σειρά εκλογής; Ακόμη – ακόμη και για την ίδια τους την εκλογή; Αρκούνται άραγε να δίνουν τη μάχη των ιδεών;