Αδελφοποιήθηκε ο Δήμος Μεσολογγίου με την Ένωση Δήμων της Grecia Salantina

Με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 13 Απριλίου η τελετή Αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και των Δήμων της Grecia Salentina (ελληνόφωνων Δήμων της Κάτω Ιταλίας). Το κείμενο του Πρωτοκόλλου ανάγνωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτριος Μπαλαμπάνης.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Νικόλαος Καραπάνος καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Ένωσης λέγοντας πως «…Σας υποδεχόμαστε με ειλικρινή αισθήματα φιλίας και συγκίνησης. Εύχομαι αυτό το ξεκίνημα με την μορφή της Αδελφοποίησης, που γίνεται απόψε εδώ, να μετατραπεί σε μια γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των ανθρώπων. Μεταξύ των Ελλήνων. Γιατί ο λαός μας δεν γνωρίζει σύνορα και όρια. Βρίσκεται πάντα εκεί όπου χτυπά η καρδιά του». Εκ μέρους της Grecia Galentina στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος Roberto Casaluci.

Η τελετή της Αδελφοποίησης περιελάμβανε επίσης προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Δυο λαοί, μια Ιστορία» (Due popoli, una storia) του Λευτέρη Δακαλάκη, καθώς επίσης υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Φιλοκαλλιτεχνικού Συλλόγου Μεσολογγίου και του Συλλόγου «Nuona Koine» του Castrignano de Greci.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της τελετής περιελάμβανε ακούσματα και χορούς της περιοχής του Salento από ομάδα μουσικών της «Notte della Taranta», καθώς επίσης παραδοσιακούς χορούς από το Σύλλογο Πανηγυριστών «Ο Αϊ – Συμιός».