Ν. Γκρίζης: Ένα γήπεδο που ήταν στα αζήτητα, η δημοτική αρχή το ανακαίνισε

Στην κάμερα του ΑγρίνιοCulture.gr μίλησε ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού αντιδήμαρχος Αγρινίου, Νίκος Γκρίζης, με αφορμή τα χθεσινά εγκαίνια του γηπέδου του Αγίου Κωνσταντίνου.

“Μετά από 30 και πλέον χρόνια, που το γήπεδο αποτελούσε αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Αγίου Κωνσταντίνου, η παρούσα δημοτική αρχή, όπως δεσμεύτηκε πριν τις εκλογές του 2014, υλοποίησε αυτό το μεγάλο έργο για την περιοχή. Ένα γήπεδο, το οποίο ήταν στα αζήτητα, ένα γήπεδο, το οποίο πολλές φορές προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν δεσμευτεί ότι θα το ανακαινίσουν, έφτασε η δημοτική αρχή με το Δήμαρχο τον Γ. Παπαναστασίου να το κάνει πράξη” αναφέρει αρχικά ο Νίκος Γκρίζης και πρόσθετει πως πρόκειται για “ένα έργο προϋπολογισμού 700 χιλιάδων ευρώ, που διαθέτει τον καλύτερο τεχνητό χλοοτάπητα, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στην χώρα μας, είναι πρώτη φορά που τοποθετείται τέτοιος χλοοτάπητας και τοποθετείται στο γήπεδο του Αγίου Κωνσταντίνου. Ένα γήπεδο στο οποίο έχουν ανακαινιστεί εκ βάθρων τα αποδυτήρια, η κερκίδα, έχουν τοποθετηθεί πυλώνες φωτισμού με με σύγχρονους προβολείς τύπου led, η περίφραξη του γηπέδου από όλες τις πλευρές είναι πλέον καινούργια σε σχέση με αυτό που αντικρίζαμε στο παρελθόν”.

Μάλιστα ο Νίκος Γκρίζης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην πηγή χρηματοδότησης του έργου. “Έγινε με ίδια έσοδα του δήμου, χωρίς καμία επιχορήγηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία μας υποσχέθηκε με την έλευση του Γενικού Γραμματέα τον Φεβρουάριο του 2016, πριν ακόμα ξεκινήσει το έργο, ότι θα δοθούν κάποια χρήματα είτε από κάποιο υπουργείο, είτε από κάποιο πρόγραμμα” τόνισε ο Ν. Γκρίζης και πρόσθεσε πως “αυτό καθιστά το έργο αυτό ακόμα σημαντικότερο, αν αναλογιστούμε ότι οι οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν οι δήμοι είναι πάρα πολύ δύσκολες”.

Επειδή ακούστηκαν κατά το παρελθόν κάποιες απόψεις περί κακοτεχνιών, ο Ν. Γκρίζης διευκρινίζει πως “το γήπεδο έχει η προσωρινή παραλαβή από τον εργολάβο, ο οποίος είχε αναλάβει την ανακαίνιση του γηπέδου. Στο πλαίσιο αυτό προσπαθούμε να δούμε τα λειτουργικά ζητήματα του γηπέδου, δηλαδή πως μπορεί να λειτουργήσει το γήπεδο κάτω από διάφορες καιρικές συνθήκες, έντονης βροχής ή ας πούμε εντόνης θερμοκρασίας και από κει και πέρα θα προχωρήσουμε και στην οριστική παραλαβή”. Προσθέτει μάλιστα με νόημα πως “επειδή το γήπεδο χρησιμοποιείται από τις αρχές του Δεκέμβρη, όλοι έχουν πειστεί ότι αποτελεί το καλύτερο έργο, όσον αφορά τον τομέα του αθλητισμού της παρούσας Δημοτικής Αρχής, ένα έργο που διαφημίζει την πόλη μας σε όσους το έχουν επισκεφτεί. Όσοι χρησιμοποιούν το γήπεδο μέχρι σήμερα και αυτοί είναι πάρα πολλοί, είτα τα τοπικά σωματεία, είτε πλέον από την προηγούμενη εβδομάδα και το πρωτάθλημα επιχειρήσεων, που είναι πάνω από 200 συμπολίτες μας, οι οποίοι συμμετέχουν και το χρησιμοποιούν καθημερινά, έχουν πει τα καλύτερα λόγια και για τις εγκαταστάσεις, αλλά και για τον αγωνιστικό χώρο και αυτό αποτελεί τιμή για τη δημοτική αρχή”.