Δήμος Θέρμου: Σύσκεψη από την δημοτική παράταξη «Δρόμος ενότητας και Συν-ευθύνης»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
«Δρόμος Ενότητας και Συν-ευθύνης»
Δήμος στην υπηρεσία των πολιτών

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,
Η μέρα των δημοτικών εκλογών πλησιάζει. Η δημιουργία της δημοτικής παράταξης με το συμβολικό τίτλο «Δρόμος ενότητας και Συν-ευθύνης» αποτελεί μια πραγματικότητα και δρομολογεί εξελίξεις ανατροπής και διαμόρφωσης ενός νέου σκηνικού στο Δήμο Θέρμου.

Ο βασικός στόχος είναι η ενότητα των πολιτών, η συναίνεση, η καλλιέργεια της κουλτούρας της συνεργασίας, την επόμενη μέρα και κυρίως το συμφέρον των πολιτών, το οποίο υπηρετήσαμε στην πράξη, με την παρουσία και τη δράση μας στο δημοτικό συμβούλιο, μακρυά από συγκρούσεις και άγονες αντιπαραθέσεις.
Η Απλή Αναλογική και το δικαίωμα ψήφου στους 17χρονους δημιουργούν μια ευκαιρία ανάδειξης νέων δυνάμεων. Ο τόπος μας, χρειάζεται πρωτοβουλίες με προοδευτικό και δημοκρατικό πρόσημο, χρειάζεται ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και την προοπτική του.

Ο Δήμος Θέρμου θα πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά και επενδυτικά εργαλεία του «Κλεισθένη», ως ορεινός Δήμος. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση της σύγκρουσης, της στασιμότητας και της ανοργανωσιάς στο Δήμο μας, που μέσα στην κρίση έχει λάβει επιπλέον χρηματοδοτήσεις, πέρα από τις τακτικές, που ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια ευρώ (ΕΣΠΑ, «Φιλόδημος», Ταμείο Παρακαταθηκών, φόρος διαφήμισης, ζύθου, οδικό δίκτυο, αντιπλημμυρική προστασία, ύδρευση, παιδικές χαρές, αθλητισμός, σχολεία, κοινωνικές δομές, αναπλάσεις κ.λπ.), ενώ προχωρούν για ένταξη, έργα αξίας 12 εκατ. ευρώ, μέσα από διάφορα προγράμματα και την Περιφέρεια.

Επιβάλλεται οι πολίτες με την ψήφο τους, να επιλέξουν αιρετούς με όρεξη για δουλειά και ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο μακρυά από προσωπικές συγκρούσεις και στρατηγικές και από στημένες και ανούσιες μιντιακές «πασαρέλες» υποτιθέμενων σημαντικών υποψηφίων που ξεφύτρωσαν από το πουθενά και θυμήθηκαν ξαφνικά το Θέρμο.

Θα πρέπει οι πολίτες να γυρίσουν την πλάτη σ΄ αυτούς που:
– Ανακάλυψαν, ξαφνικά, το Δήμο, μετά από 29 χρόνια απουσίας από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα του τόπου μας και μετά από θητείες, στα διάφορα επίπεδα της Αυτοδιοίκησης, ομολογουμένως αποτυχημένες.
– Μετακινούνται ως «εκκρεμή» της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ζωής, από τον έναν συνδυασμό στον άλλον, χωρίς αρχές.
– Δεν μπόρεσαν να συνεργαστούν και να ενώσουν τους πολίτες και τους αιρετούς, να οργανώσουν το Δήμο και να τον κάνουν αποτελεσματικό στον προγραμματισμό, την υλοποίηση των έργων και στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στήνουν επικοινωνιακά σώου, «σημαντικών» υποψηφίων. Δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος.

Σας καλούμε σε σύσκεψη, με πραγματικό αυτοδιοικητικό περιεχόμενο, την Κυριακή 21 Απριλίου 2019, ώρα 11.30 π.μ. στο Δημαρχείο Θέρμου, για να συζητήσουμε και να εκπονήσουμε, όλοι μαζί, το σχέδιο για το μέλλον του Δήμου μας και να συνδιαμορφώσουμε το ψηφοδέλτιο των δημοτικών εκλογών με όρους διαφάνειας και πραγματικής θέλησης για προσφορά.
Καλούμε τους επαγγελματίες, τους αγρότες , τους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους και τους νέους ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους, να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους, στη δημιουργία ενός ισχυρού ρεύματος ανανέωσης και ευθύνης για τη συνολική αλλαγή της εικόνας του Δήμου.

Κώστας Φ. Μαραγιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θέρμου
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Δρόμος Ενότητας και Συν-ευθύνης»