Δημοτικό συμβούλιο προεκλογικά και χωρίς αποχωρήσεις γίνεται;

Σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου πριν τις δημοτικές εκλογές θα συνέβαινε και αυτό…

Με αφορμή τη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αγρινίου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την μελέτη αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου Στράτου σημειώθηκαν εντάσεις μεταξύ της δημοτικής αρχής και μερίδας της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής το Χρήστο Κορδολαίμη καθώς και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Καζαντζής και Γ. Μπουρδούνης. Επί της ουσίας επρόκειτο για εξάμηνη παράταση της προγραμματικής σύμβασης που υπάρχει τα τελευταία χρόνια μεταξύ των εμπλεκομένων σχετικά με το αρχαίο θέατρο της Στράτου.

Αρχικά η αντιπαράθεση ανάμεσα στο δήμαρχο Γ.Παπαναστασίου και τον Νίκο Καζαντζή με κατηγορίες εκατέρωθεν περί ασχετοσύνης και άλλους προσωπικούς χαρακτηρισμούς τύπου “είσαι άσχετος”, “δεν ξέρεις τι σου γίνεται”. Στη συνέχεια όταν έλαβε το λόγο ο Χρ. Κορδολαίμης, έστω και άθελά του, έριξε λάδι στη φωτιά λέγοντας απευθυνόμενος προς τον Γ. Παπαναστασίου πως “και να έχετε δίκιο, το χάνετε, γιατί κάθε φορά που απευθύνει ο Ν. Καζαντζής ερωτήσεις, αντιδράτε λες και σας χτυπά ρεύμα…” Έτσι ξεκίνησε ένας νέος κύκλος αντεγκλήσεων, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, να ακολουθήσει ολιγόλεπτη διακαπή της συνεδρίασης και αμέσως μετά η αποχώρηση των Καζαντζή – Μπουρδούνη.