Στ. Καμμένος: Δεν θα είμαστε απλά στο δεύτερο γύρο, θα είμαστε πρώτοι!

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημάδη η κεντρική ομιλία του επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» και υποψηφίου Δημάρχου Αγρινίου, Σταύρου Καμμένου.

Ο Στ. Καμμένος εμφανίστηκε σίγουρα για πρωτιά του συνδυασμού του στις εκλογές της Κυριακής. “Το Αγρίνιο απόψε μίλησε και κατέγραψε ποιος το βράδυ της 26ης Μαίου θα είναι στο δεύτερο γύρο.Και όχι απλά θα είναι στο δεύτερο γύρο, αλλά θα είναι και πρώτος. Αυτοί θα είμαστε εμείς” είπε χαρακτηριστικά στην αρχή της ομιλίας του.

Ο Στ. Καμμένος επέκρινε την απερχόμενη δημοτική αρχή κάνοντας εκ νέου λόγο για μια χαμένη πενταετία για το Δήμο. “Με αποκλειστικά υπεύθυνη την απερχόμενη Δημοτική Αρχή , κανένα-μα κανένα- από τα βασικά και ουσιαστικά έργα τα οποία είχαν επισημανθεί και τεθεί ως στόχος από όλες τις παρατάξεις δεν προχώρησε. Η καθημερινότητα του πολίτη πουθενά και με κανένα τρόπο δεν βελτιώθηκε. Αντίθετα η πόλη και ο Δήμος συνολικά αποτελματώθηκαν” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως “ο απερχόμενος δήμαρχος, εδώ και τέσσερα χρόνια μας μιλάει για την ΒΑΑ. Ένα πρόγραμμα με χρηματοδότηση ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ανάπλαση του Πάρκου, έργο το οποίο όμως ακόμη δεν ξεκίνησε μολονότι η χρηματοδότησή του ήταν εξασφαλισμένη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πάρκο, έννα από τα βασικότερα δηλαδή έργα για την πόλη και συνολικά για το Δήμο, επί πέντε χρόνια δεν ξεκίνησε αποκλειστικά λόγω παραλείψεων της δημοτικής αρχής και μόνο, αφού το σύνολο των πολιτών και των δημοτικών παρατάξεων στήριξαν με κάθε τρόπο την ανάπλαση”.

“Παπαναστασίου και Σταρακά διαγκωνίζονται για το ποιός είναι χειρότερος από τον άλλο”
Στην συνέχεια ο Στ. Καμμένος έβαλε στο στόχαστρο της κριτικής του και τη Χρ. Σταρακά, λέγοντας πως η παράταξή της “αποτελεί τη συνέχεια της παράταξης Μοσχολιού και με σχεδόν τους ίδιους υποψήφιους. Μια παράταξη η οποία αποδοκιμάστηκε για το έργο της, όταν εκείνη είχε την ευθύνη του Δήμου”.
“Μια παράταξη” πρόσθεσε στη συνέχεια “που εξαντλήθηκετην 5ετία που πέρασε σε στείρες αντιπαραθέσεις για το ποιός ΔΕΝ έκανε τι από τον πρώην Δήμαρχο μέχρι τον νυν Δήμαρχο. Κριτικάροντας ο ένας τον άλλο για την κατάσταση της πόλης και του δήμου συνολικά. Το ίδιο συνεχίζεται και με τη σημερινή επικεφαλής. Κατηγορεί τον απερχόμενο δήμαρχο ότι ευθύνεται για την κατάσταση του Δήμου. Ξεχνάει όμως ότι την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο, από εξίσου θεσμικό πόστο η ίδια δεν έκανε τίποτα για το Δήμο μας. Είναι λυπηρό και δυστύχημα για το Δήμο μας, οι δυο θεσμικά υπεύθυνοι για τον τόπο να διαγκωνίζονται για το ποιός είναι χειρότερος από τον άλλο”.

Τέλος ο Στ. Καμμένος αναφέρθηκε στους στόχους της παράταξής του λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτοί είναι:
-Να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε όλα τα παραπάνω και κυρίως το υδάτινο στοιχείο μέσα από το οποίο μπορούμε να αναπτύξουμε τον τουρισμό ΚΑΙ να προωθήσουμε τα προϊόντα μας
-Να απαιτήσουμε και να επιμείνουμε στη σύνδεση της πόλης με την ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ
-Την ολοκλήρωση της σύνδεσης του Αγρινίου με το Καρπενήσι
-Να διορθώσουμε και να αναπτύξουμε το δ΄θκτυο άρδευσης του κάμπου, αλλά και τα δίκτυα υδροδότησης του συνόλου των περιοχών της πόλης μας
Είναι αδιανόητο η Μακρυνεία να μην έχει νερό στα σπίτια ενώ είναι δίπλα στην Τριχωνίδα
-Να βοηθήσει η τοπική αυτοδιοίκηση την αγροτική ανάπτυξη
-Να δημιουργήσουμε Βιομηχανικό Πάρκο
-Να δημιουργηθεί και να λειτουργεί σταθερά Πανεπιστήμιο στην πόλη μας
-Να επιδιώξουμε μια έξυπνα καθαρή πόλη που θα εφαρμόζει καινοτόμες και σύγχρονες πρακτικές, θα ανακυκλώνει τα απορριμματά της και θα φροντίζει το περιβάλλον της
-Κάνοντας την καθημερινόλτητα των κατοίκων της πιο ανθρώπινη, πιο δημιουργική και πιο ευχάριστη
-Με τη δημιουργία παιδικών χαρών, χώρων αναψυχής και άθλησης
-Να αξιοποιήσουμε τέλος τη δημόσια περιουσία και τα κτιριακά αποθέματα της πόλης με την αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου, των καπναποθηκών κλπ.