H έξοδος του Μεσολογγίου και άλλες στιγμές του ’21 σε… Playmobil

Πώς θα σας φαινόταν αν η Ελληνική Επανάσταση του 1821 με όλες τις ένδοξες και δραματικές στιγμές του Αγώνα αναπαρίστατο με Playmobil; Πώς θα έμοιαζαν ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Ρήγας Φεραίος, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Αλή Πασάς, ο Λόρδος Βύρων ή ακόμη και η Έξοδος του Μεσολογγίου σε φιγούρες της αγαπημένης σειράς παιδικού παιχνιδιού;

Παιδιά μαζί με τους γονείς τους αλλά και μαθητές μαζί με τους δασκάλους ή τους καθηγητές τους από τις 15 Οκτωβρίου θα έχουν τη δυνατότητα να δουν… playmobil να αναπαριστούν την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Χάρη στην Έκθεση «Το ‘21 αλλιώς» στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (που στεγάζεται στο κτίριο της Παλιάς Βουλής, στην οδό Σταδίου) που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης μπορούν να κάνουν ένα διαφορετικό ταξίδι στον χρόνο.

​Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, εγκαινίασε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου την έκθεση «Το ’21 Αλλιώς. Η Ελληνική Επανάσταση σε διοράματα Playmobil», που πραγματοποιείται στην κεντρική αίθουσα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής).

Για την κατασκευή των διοραμάτων χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες από 1300 φιγούρες και αξεσουάρ Playmobil. Ο σχεδιασμός και η γενική εποπτεία της έκθεσης έγινε από τις επιμελήτριες του Μουσείου, Νατάσα Καστρίτη, Παναγιώτα Παναρίτη και Ρεγγίνα Κατσιμάρδου. Τις φιγούρες ειδικής κατασκευής σχεδίασε ο Στέλιος Μυλωνάς, ενώ συνεργάστηκαν οι συλλέκτες, Γιώργος Αγγελίδης, Ντένης Βαγγόπουλος, Άγγελος Γιακουμάτος και Βασιλική Φατή. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τον Μάιο του 2020.