Πυρά Βαρεμένου και κατά των αυτοδιοικητικών για την εκτροπή του Αχελώου

“Ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατόπιν παραγγελίας και στα “καλά καθούμενα”, επαναφέρει το φαραωνικό σχέδιο για την εκτροπή του Αχελώου και, τώρα, καλώντας σε σύσκεψη τοπικούς φορείς και τους βουλευτές της Θεσσαλίας, θέλει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι το κάνει για το καλό της. Η πατέντα περί “μερικής εκτροπής” επιστρατεύεται προφανώς για να παρακαμφθούν οι δικαστικές αποφάσεις και οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές αποφάνσεις” αναφέρει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος σχετικά με την ανακίνηση από την Κυβέρνηση του σχεδίου εκτροπής του Αχελώου.

Ωστόσο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πως ο βουλευτής του στρέφει τα πυρά του και κατά των αυτοδιοικητικών της περιοχής σημειώνοντας με νόημα ότι “τώρα κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτε για τον φόνο”.
“Εκμεταλλευόμενος την συνωμοσία σιωπής που έχει εξυφάνει ο οργουελικός μηχανισμός που τον στηρίζει, και η οποία συνομωσία στην περίπτωση της Αιτωλοακαρνανίας έχει πάρει σκανδαλώδεις διαστάσεις, επιχειρεί να εκτελέσει το τέλειο πολιτικό έγκλημα. Παράγοντες της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως και επιστημονικοί φορείς, που διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους μέχρι που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι εμμένει στην αρχική θέση που είχε χαράξει, τώρα κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτε για τον φόνο. Νομίζουν ότι τα εκλογικά αποτελέσματα στις πρόσφατες εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές νομιμοποιούν την οικοδόμηση ενός βαθέος κράτους της Δεξιάς, του “αποφασίζουμε και κάνουμε ό,τι θέλουμε”.Ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας, και όχι μόνο, καλείται να διαψεύσει αυτή την ιστορική παρεξήγηση” αναφέρει ο Γ. Βαρεμένος.