Από την Καραϊβική στον Αστακό 1,2 τόνοι κοκαΐνης

Η ΕΛΑΣ έπιασε διεθνή σπείρα με 1 τόνο κοκαΐνη – Με ιστιοφόρο από Καραϊβική τα ναρκωτικά

Στην εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος διακίνησης σκληρών ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης έφτασε η Ελληνική Αστυνομία, με την ποσότητα που κατασχέθηκε στην περιοχή Αστακός Αιτωλοακαρνανίας να φτάνει τον 1 τόνο και 181 κιλά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθησαν 8 αλλοδαποί, που όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ αποτελούν μέλη διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών.

Πέρα από την τεράστια ποσότητα ναρκωτικών και τις συλλήψεις Αλβανών και αραβόφωνων, η αστυνομία κατάσχεσε ένα περίστροφο, πιστόλια και καλάσνικοφ.

Δυο χρόνια κράτησαν οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση του κυκλώματος ναρκωτικών.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η κοκαΐνη είναι προέλευσης Αγίου Βικεντίου Καραϊβικής και στην χώρα μας έφτασε μέσω ιστιοφόρου σκάφους που έφτασε στο λιμάνι του Αστακού.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, η κοκαΐνη θα έκανε έναν πρώτο σταθμό στη χώρα μας και στη συνέχεια θα κατευθυνόταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και την Αφρική.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για να φτάσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής στις συλλήψεις των μελών του κυκλώματος πραγματοποίησαν παρακολουθήσεις και έρευνες για περίπου 2 χρόνια, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η ποσότητα κοκαΐνης που η σπείρα έχει ήδη διακινήσει στην ελληνική αγορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα στον εισαγγελέα.