Οι Θεσσαλοί θυμίζουν στο Φάμελο τα πεπραγμένα του…

Στην Αιτωλοακαρνανία έχουμε την τάση να μην δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε όσα λένε οι φορεί της Θεσσαλίας για την εκτροπή του Αχελώου. Όμως θα έπρεπε να φιλτράρουμε τα πάντα. Για παράδειγμα, η απάντηση μερικών εκπροσώπων της περιοχής, όπως ο πρόεδρος της Εταιρίας Θεσσαλικών Μελετών, ο πρώην Νομάρχης Καρδίτσας και ο πρώην Δήμαρχος Καρδίτσας, στα όσα είπε ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Του θυμίζουν κατ’ αρχάς ότι το φράγμα της Μεσοχώρας το αδειοδότησε ο ίδιος το 2017. Η κίνηση αυτή από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από πολλούς ερμηνεύτηκε ως σαλαμοποίηση των έργων της εκτροπής του Αχελώου, προκειμένου να προχωρήσει από το «παράθυρο» το έργο…

Τον κατηγορούν όμως ότι καμία προμελέτη, μελέτη και έργο ταμίευσης νερού ή διαχείρισής του δεν ξεκίνησε καν στη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Σημειωτέον ότι τέτοια έργα που προβλέπονται στα Σχέδια Διαχείρισης των Υδάτων, επικαλούμαστε σήμερα οι Αιτωλοακαρνάνες, για να ισχυριστούμε ότι υπάρχει εναλλακτική στο υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας και ότι δεν είναι η εκτροπή η μόνη λύση.

Όμως το πιο σοβαρό όλων είναι ότι οι εκπρόσωποι της Θεσσαλίας κατηγορούν τον Σωκράτη Φάμελο πως με «αντιδημοκρατική και αυταρχική του παρέμβαση, όταν ήταν αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Κυβέρνηση Αλ.Τσίπρα, «διέταξε» εγγράφως (νέο πολιτικό ήθος 😉 τους μελετητές των Σχεδίων Διαχείρισης Υδάτων να ψάξουν για άλλες λύσεις και να παρουσιάσουν τελικά, ως δήθεν ισοσκελισμένο, ένα αναξιόπιστο και «μαγειρεμένο» υδατικό ισοζύγιο στη Θεσσαλία». Αν, λέμε αν, ισχύει κάτι τέτοιο και τα Σχέδια Διαχείρισης «μαγειρεύονται», ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι και σήμερα δεν μπορούν να «μαγειρευτούν» εκ νέου την τωρινή κυβέρνηση, που έχει μια διαφορετική οπτική στο ζήτημα… Η κατηγορία είναι σοβαρή και ο Σ. Φάμελος πρέπει να απαντήσει….