Προς το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας σημαντικά έργα του δήμου Αγρινίου

Μετά το τέλος του «ΦιλόΔημου»
Κτιριακά έργα, όπως οι Καπναποθήκες Παπαστράτου και το δημοτικό περίπτερο στο Πάρκο περιμένουν την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ
Ενημέρωση για τα έργα του δήμου Αγρινίου, που προορίζονταν να υλοποιηθούν μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος», ζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο» Στ. Μερμίγκης, αλλά και από τον επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» Στ. Καμμένο.

Ο Γ. Παπαναστασίου επανέλαβε τη δέσμευση που έχει από τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο πως το μεγάλο έργο του αγωγού ύδρευσης από το Καστράκι ύψους 15 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει κανονικά μέσω του «ΦιλόΔημου», τα υπόλοιπα από τα μεγάλα έργα που έχει υποβάλλει ο δήμος Αγρινίου θα προχωρήσουν μέσω του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας ή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ο δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα κτιριακά έργα και πως πρόσφατα έγιναν συζητήσεις ανάμεσα στο δήμο Αγρινίου και τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο δήμαρχος Αγρινίου μπορεί να μην κατονόμασε τα έργα αυτά, αλλά είναι προφανές ότι μιλάμε αρχικά για την ανακατασκευή του κτιρίου των Καπναποθηκών Παπαστράτου, που στα τέλη του 2019 υποβλήθηκε στο «ΦιλόΔημο», αλλά και για την ανακατασκευή του δημοτικού περιπτέρου στο Πάρκο Αγρινίου. Μάλιστα σύμφωνα με το Γ. Παπαναστασίου οι συζητήσεις για το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας αφορούν και ορισμένα έργα ύδρευσης, ενώ για κάποια έργα αποχέτευσης μάλλον θα προωθηθούν μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Είναι προφανές λοιπόν πως η επικείμενη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, που αναμένεται σε δύο περίπου μήνες, θα φέρει ειδήσεις… Σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο για το δήμο Αγρινίου, αλλά και για δεκάδες δημοτικά έργα ανά την Ελλάδα, το κρίσιμο είναι όσα προωθηθούν μέσω του ΕΣΠΑ να «τρέξουν» χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις γρήγορα, ώστε να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2023.