Ένα μήνας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων στο Αγρίνιο

Τρεις αθλητικές διοργανώσεις θα διεξαχθούν στο Αγρίνιο από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου. Αρχής γενομένης από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών όλων των κατηγοριών που θα διεξαχθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου και για τέσσερις ημέρες η σκυτάλη θα δοθεί στον Ημιμαραθώνιο προς τιμήν του Μιχάλη Κούση, που προγραμματίζεται για τις 27 Σεπτεμβρίου και θα καταλήξει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών/Γυναικών Πυγμαχίας, που θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο από 8 έως 11 Οκτωβρίου.

Οι επιλογές των αντίστοιχων Ομοσπονδιών δείχνουν αν μη τι άλλο, ότι έχει υπάρξει σημαντική βελτίωση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγρινίου και δη στο ΔΑΚ Αγρινίου, αλλά και πως υπάρχει η ανάλογη θέληση από την πλευρά του δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να προσελκύσουν ως συνδιοργανωτές τέτοιου είδους αθλητικά events, που συνήθως έχουν και μια οικονομική διάσταση για την τοπική οικονομία. Μια διάσταση που με τις νέες δυσκολίες, που επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού σε κλάδους όπως ο τουρισμός και η εστίαση, δεν είναι ευκαταφρόνητη.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον οι διοργανώσεις αυτές να προλάβουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που προεξοφλείται από τους περισσότερους ειδικούς.