Δήμος Θέρμου : Παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης

Ο Δήμος Θέρμου με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη σε μια προσπάθεια για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει υπηρεσία κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, με αριθμό τηλεφώνου 2644022275 όπου μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες από τις 8:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. και από 16:00 μ.μ έως 21:00 μ.μ.

Η εν λόγω υπηρεσία, που δημιούργησε ο Δήμος Θέρμου ασχολείται αποκλειστικά: ​
Α)Καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν. Η καταγραφή γίνεται κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος από τους δικαιούχους.

Β) Καταγραφή των απόρων και οικονομικά αδυνάτων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους. Η καταγραφή γίνεται κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος από τους δικαιούχους.

Γ) Εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περίπτωσης Α). Πρόκειται για εξυπηρέτηση ως προς τη διανομή φαρμακευτικού υλικού και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περίπτωση α, με δαπάνη που βαρύνει τους αιτούντες.

Δ) Δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περίπτωσης Β). Εννοείται ότι η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη παρέχεται εφόσον προβλέπεται από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ η δωρεάν διανομή ειδών πρώτης ανάγκης αφορά δικαιούχους κοινωνικών προγραμμάτων των ΟΤΑ (κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, κλπ).

Ε) Συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους.

Στ) Διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περιπτώσεων Α) και Β) (παραλαβή αιτήσεων- παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.