Κέντρο Υγείας Αγρινίου : Επιλύθηκε το πρόβλημα με τα υλικά – Δειγματοληψίες από Δευτέρα

Αρχικά θα αφορούν υγειονομικούς και σε δεύτερη φάση τους ασφαλισμένους

Από τον προηγούμενο μήνα ήταν να ξεκινήσει η διεξαγωγή τεστ covid στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου (πρώην ΙΚΑ), αλλά πλέον φαίνεται πως ξεπεράστηκαν κάποιες δυσκολίες που υπήρχαν και έτσι όπως πληροφορείται το ΑγρίνιοCulture.gr από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι δειγματοληψίες.

Εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα ένα ιατρείο του Κέντρου Υγείας έχει διαμορφωθεί σε χώρο διεξαγωγής των τεστ και αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν με την προμήθεια των απαραίτητων υλικών οι δειγματοληψίες θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες. Όμως αρχικά οι δειγματοληψίες δεν θα αφορούν τους ασφαλισμένους, αλλά τους υγειονομικούς γενικότερα τους εργαζόμενους σε δομές υγείας, με έμφαση στο προσωπικό της ίδιας της Δομής και άλλων υγειονομικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η «δεύτερη φάση» των δειγματοληψιών θα αφορά κυρίως ασφαλισμένους. Το Κέντρο Υγείας Αγρινίου σε καθημερινή βάση, υπό κανονικές συνθήκες, δέχεται μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων, τόσο από το Αγρίνιο, όσο και από την ευρύτερη περιοχή. Με τις δειγματοληψίες ο όγκος αυτός αναμένεται να πολλαπλασιαστεί και για αυτό έγινε από καιρό η κατάλληλη επιλογή και ρύθμιση του χώρου διεξαγωγής των δειγματοληψιών, ώστε να συνεχίσουν να τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.