Γ. Παπαναστασίου : Θα διαφημίζαμε τον εαυτό μας, αν μοιράζαμε 300 tablet, όμως οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες

Σε περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ ανέρχεται το ποσό που απαιτείται για να προμηθευτούν οι μαθητές του Δήμου Αγρινίου, που δεν έχουν, την ανάλογη συσκευή, για να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

Ο υπολογισμός είναι απλός : με 100 ευρώ ως μέση τιμή ανά tablet και με περίπου 5.000 αιτήματα που υπάρχουν, ο λογαριασμός ανεβαίνει εκεί περίπου. «Θα κάναμε τον καλό και θα διαφημίζαμε τον εαυτό μας αν μοιράζαμε 200 ή 300 tablet, όταν όμως οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες και δεν μπορεί ο δήμος να καλύψει το κόστος, πρέπει να διεκδικήσουμε από το Κράτος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και όχι να τις αναλαμβάνουν οι δήμοι» είπε ο Γ. Παπαναστασίου όταν το θέμα τέθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε αυτό συμφώνησαν σε γενικές γραμμές όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως περίπου συνέβη και στην περίπτωση της πιθανής ενίσχυσης του Νοσοκομείο Αγρινίου. Υγεία και Παιδεία όμως είναι θέματα πρωτίστως κρατικής αρμοδιότητας. Κακά τα ψέματα. Και επειδή η τηλεκπαίδευση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα συνεχιστεί, είτε στο κακό είτε στο ήπιο σενάριο της πανδημίας, επιτέλους το Κράτος πρέπει να δώσει λύση.