Δήμος Μεσολογγίου : Σε στάδιο προετοιμασίας οι διαγωνισμοί ζωγραφικής και φωτογραφίας των μαθητών

Παράγοντες της Εκπαίδευσης συζήτησαν σήμερα με τους Κ. Λύρο, Γ. Σωτηρακόπουλο, Ν. Ζαχαριά
Τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της Εκπαίδευσης, διευθυντών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.λπ. έγινε σήμερα με πρωτοβουλία του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και της Επιτροπής «Ιερά Πόλις Μεσολογγίου Επανάσταση Αυτοθυσία».

Η τηλεδιάσκεψη έγινε στο πλαίσιο προγραμματισμού εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νικόλαος Ζαχαριάς, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Γεώργιος Σωτηρακόπουλος, οι Διευθυντές των Γραφείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας Αριστείδης Λουκόπουλος και Αθανάσιος Σαρδέλης, ο υπεύθυνος Πολιτιστικής Δραστηριότητας Α/θμιας Εκπαίδευσης Θεόδωρος Τσιλίκας καθώς επίσης διευθυντές και διευθύντριες σχολικών μονάδων του Δήμου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση και ο συντονισμός ενόψει υλοποίησης της δράσης που έχει ήδη ανακοινωθεί και αφορά την συμμετοχική δραστηριότητα των μαθητών και μαθητριών των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 11 Απριλίου 2021. Η Α/θμια Εκπαίδευση θα συμμετέχει με Ζωγραφική που θα έχει θέμα εμπνευσμένο και βασισμένο σε απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Νικόλαου Κασομούλη, ενώ η Β/θμια με φωτογράφηση σημείων που παραπέμπουν στο 1821.Η έναρξη της συμμετοχικής δράσης θα γίνει περί το τέλος του Ιανουαρίου, ενώ θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Μαρτίου 2021.

Από την πλευρά των εκπαιδευτικών λειτουργών διατυπώθηκε η προθυμία και η ανταπόκριση συμμετοχής στην δράση, χωρίς ωστόσο να λείψει η κοινή διαπίστωση για τις ιδιαίτερες δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία είτε στην εκπαιδευτική διαδικασία, είτε σε δράσεις που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της.

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου και της Π.Ε. για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους στην ανοικτή πρόσκληση και διαβούλευση της Επιτροπής, ευχόμενος τα εμπόδια που έχει προκαλέσει η υγειονομική κρίση να ξεπεραστούν σύντομα και να επιτρέψουν την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδιασμού εκδηλώσεων που έχει ήδη συνταχθεί. Ο κ. Νικόλαος Ζαχαριάς πέρα από την αναλυτική ενημέρωση, τόνισε πως προσδοκία της διοργάνωσης είναι η ηθική ικανοποίηση των παιδιών μέσα από την συμμετοχή τους σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός.

Τις ευχές του για την επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για όλους εξέφρασε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και συντονιστής της συζήτησης Γεώργιος Σωτηρακόπουλος.