«Καμπανάκι» για την Ενεργειακή Κοινότητα Μεσολογγίου από τη «Συμμαχία για το Μέλλον»

Ο καιρός περνάει αλλά στα μεγάλα θέματα που απασχολούν την πόλη και τον δήμο, εξακολουθεί να επικρατεί απραξία και ανησυχητική σιγή ασυρμάτου. Αυτό αναφέρει η δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον» με επικεφαλής τον Π. Σκαρμούτσο κάνοντας λόγο για απραξία της δημοτικής αρχής.

«Οι ρυθμοί με τους οποίους κινείστε είναι απελπιστικά αργοί, αν δεν έχετε ήδη παραιτηθεί του εγχειρήματος και δυστυχώς για σας, η πραγματικότητα σας έχει ήδη ξεπεράσει.Το πρόγραμμα εικονικής αυτοπαραγωγής, στο οποίο στηρίζεται η ίδρυση των ενεργειακών κοινοτήτων, σταματά με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το καλοκαίρι του 2021. Εάν εσείς αποδειχθείτε ανίκανος να προχωρήσετε το έργο, δράτε καταστροφικά κατά του δήμου σας, γιατί αν το έργο δεν γίνει τώρα, δεν θα μπορέσει να γίνει ποτέ και από κανένα επόμενο δήμαρχο και θα φτάσουμε με μαθηματική ακρίβεια και στην διάλυση της ΔΕΥΑΜ με τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά η «Συμμαχία για το μέλλον».

Επιπλέον η δημοτική παράταξη σχολιάζει και την ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αναφορικά με το χώρο της «Ενεργειακής Κοινότητας». «Μας εξαπατήσατε δύο φορές, γιατί μας παρουσιάσατε τα δεδομένα του «κτήματος Πετούνη», με τρόπο επιπόλαιο, λανθασμένο και παραπλανητικό και παρασύρατε το δημοτικό συμβούλιο σε λάθος αποφάσεις και χάσιμο πολύτιμου χρόνου» λέει χαρακτηριστικά η Συμμαχία για το μέλλον» απευθυνόμενη στο δήμαρχο Κ. Λύρο.

Τέλος η ελάσσονα αντιπολίτευση του Δήμου Μεσολογγίου καλεί τον Κ. Λύρο να προχωρήσει άμεσα την ενεργειακή κοινότητα, «διαφορετικά θα πρέπει να αναγνωρίσετε την ανεπάρκειά σας και να εντάξετε το έργο στον σχεδιασμό της Περιφέρειας, όμως έκαναν και άλλοι δήμοι, Ξηρομέρου, Θέρμου κλπ., ώστε σε καμία περίπτωση να μην χαθεί».