Προφυλακίστηκαν οι συλληφθέντες για τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο

Μετά από την πολύωρη απολογία τους ενώπιον του Εισαγγελέα και του Ανακριτή Αγρινίου οι τρεις συλληφθέντες για τη ληστεία σε βάρος των δύο ηλικιωμένων στο Χαλκιόπουλο του Δήμου Αμφιλοχίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 91χρονου άνδρα, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Υπενθυμίζεται το περασμένο Σάββατο στους τρεις συλληφθέντες απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της σύστασης συμμορίας και ληστείας κατά συναυτουργία, από την οποία προήλθε ο θάνατος του 91χρονου άνδρα. Σημειώνεται ότι οι φερόμενοι ως δράστες δια των συνηγόρων τους αρνούνται τις κατηγορίες που τους απευθύνονται, ωστόσο οι Δικαστικές Αρχές έκριναν απαραίτητη την προφυλάκισή τους, μη πειθόμενες από τους ισχυρισμούς και το άλλοθι που προέβαλλαν. Ενώ καταλύτικο ρόλο φαίνεται πως έπαιξε το γεγονός ότι η 85χρονη στην μαρτυρία της στους αστυνομικούς φέρεται να αναγνώρισε τους δράστες της ληστείας. Υπενθυμίζεται ότι ο ένας εκ των φερόμενων δραστών είναι ανιψιός του 91χρονου και οι άλλοι δύο (αδέρφια μεταξύ τους) γείτονες του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι οι Αστυνομικές Αρχές βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος. Οι απαντήσεις που αναμένουν οι αστυνομικοί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα δώσουν επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση και την εξιχνίασή της. Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ είναι ένα μάλλινο πουκάμισο, με το οποίο οι δράστες φέρονται να φίμωσαν τον 91χρονο, ένα καλώδιο που χρησιμοποίησαν για να δέσουν τους ηλικιωμένους, καθώς επίσης κάποια ακόμη ρούχα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να μην ακούγονται οι φωνές της 85χρονης. Εάν εκεί βρεθεί DNA των φερόμενων ως δραστών, τότε θα έχει προκύψει ένα αδιάσειστο στοιχείο, που δύσκολα καταρρίπτεται στο Δικαστήριο. Επιπλέον στοιχεία για την εμπλοκή ή μη των συλληφθέντων στην υπόθεση, θα προκύψουν από την εξέταση των αποτυπωμάτων που συνέλεξε κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας, καθώς και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συλληφθέντων, που αναμένεται να ρίξει φως στο που βρίσκονταν οι φερόμενοι ως δράστες την ημέρα και την ώρα της φονικής ληστείας.