Tο μόνο κέρδος ενός μαξιμαλιστικού αιτήματος

Τελικά μόνο ο Δήμος Αγρινίου έμεινε από τους αυτοδιοικητικούς φορείς να ζητά την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. Μάλιστα στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου αυτό περιγράφεται με το ρήμα «απαιτούμε» και μάλιστα με κεφαλαία γράμματα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας στην απόφασή του επιμένει στο εξακτινωμένο Πανεπιστήμιο Πατρών και βεβαίως διαφωνεί με το προτεινόμενο σχέδιο συγχωνεύσεων και μεταφορών Τμημάτων. Σε ανάλογο τόνο και ο δήμος Μεσολογγίου ζητά την ενίσχυση της Γεωπονικής Σχολής με έδρα το Μεσολόγγι εντός όμως του πλαισίου του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς επίσης και περισσότερα Τμήματα για να στεγαστούν στο campus του πρώην ΤΕΙ, ένα campus που το Αγρίνιο δεν διαθέτει.

Τελικά τι κερδίσαμε στο Αγρίνιο ζητώντας την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας; Ενδεχομένως αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το δούμε από την εξέλιξη που θα πάρουν τα πράγματα, γιατί βάζοντας αυτόν τον μη ρεαλιστικό και μαξιμαλιστικό στόχο να κερδηθεί ίσως κερδηθεί κάτι άλλο και όχι αυτή καθεαυτή η ικανοποίηση του αιτήματος… Επί του παρόντος όμως, το μόνο που κατάφερε αυτό το αίτημα ήταν να ενώσει το Μάριο Σαλμά και τον Κώστα Καραγκούνη και να καταθέσουν σχετική ερώτηση στη Βουλή.