Κρατική “δολιοφθορά” επί οκτώ χρόνια για το μαγνητικό τομογράφο

Μεταξύ των άλλων θεμάτων που απασχολούν αυτή την εποχή του Νοσοκομείο Αγρινίου, επανέρχεται ως φαίνεται και το θέμα του μαγνητικού τομογράφου που με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα μερικών μηνών παραμένει ανενεργός επί οκτώ χρόνια.

Θα μπορούσε να πει κανείς πολλά για αυτή την υπόθεση, όμως αυτό που ίσως λέει περισσότερα από όλα είναι ότι πριν από 20 χρόνια το Νοσοκομείο Αγρινίου διέθετε τρείς ή τέσσερις ακτινολόγους τώρα διαθέτει εννέα, αλλά ο μαγνητικός τομογράφος δεν δουλεύει… Πριν από αρκετά χρόνια ο ακτινολόγος που επιλέχθηκε να εκπαιδευτεί στο χειρισμό του μαγνητικού τομογράφου, επιλέχθηκε, παρά το γεγονός ότι ανέμενε να «ξεπαγώσουν» οι κρίσεις του 2010 και να τοποθετηθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας… Εκπαιδεύτηκε λοιπόν και… έφυγε.

Με εννέα ακτινολόγους και δεν λειτουργεί ο μαγνητικός τομογράφος και ένα πανάκριβο μηχάνημα σαπίζει… Σε αυτό χρειάζεται επίσης κάποιος να απαντήσει… Γιατί, οι ελλείψεις προσωπικού έχουν γίνει η εύκολη δικαιολογία για οτιδήποτε δεν λειτουργεί σωστά.

Στο μεσοδιάστημα βέβαια ο μαγνητικός τομογράφος και να υπήρχε ειδικευμένος γιατί παρουσίασε πολλές βλάβες, αξίζει να σημειωθεί ότι προστέθηκε εκ των υστέρων στον αρχικό σχεδιασμό για τον εξοπλισμό του νέου Νοσοκομείου Αγρινίου και στη συνέχεια ανέκυψαν πολλά ερωτηματικά για το αν ο χώρος που εγκαταστάθηκε ήταν ο ενδεδειγμένος, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται βλάβες. Υπήρξε μάλιστα πριν από μερικά χρόνια και (προηγούμενη) διοίκηση στο Νοσοκομείο, που έβαζε ερωτήματα ακόμη για το αν είχε υπάρξει δολιοφθορά…

Η… “δολιοφθορά” είναι μάλλον άλλου τύπου και διαχρονική.