Πολλοί οι αρνητές στο Αγρίνιο

Πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, στην οποία η συμμετοχή τηρουμένων των αναλογιών ήταν μεγάλη!

Η κινητοποίηση αυτή πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Σκοπός της ταυτόχρονης κινητοποίησης σε όλη την Ελλάδα ήταν οι πολίτες να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ως προς την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα της εμβολιαστικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης ακούστηκαν συνθήματα όπως: “πάρτε τα εμβόλια και φύγετε απ δω”, “κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας”, κάτω η χούντα του Μητσοτάκη”, ενώ η αρχή της έγινε με τον Εθνικό Ύμνο.

Η φιλοσοφία της κινητοποίησης, σύμφωνα με το κάλεσμα των διοργανωτών, κινήθηκε στο εξής πλαίσιο: «είμαστε Έλληνες πολίτες που είμαστε κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει υγεία χωρίς ελευθερία και πως ο καθένας πρέπει να έχει την απόλυτη διαχείριση του εαυτού του και το δικαίωμα της επιλογής».

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρά το συνωστισμό που δημιουργήθηκε στην πλατεία ελάχιστοι ήταν αυτοί που φορούσαν μάσκες, οπότε εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες δεν αντιδρούν απλώς στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, αλλά είναι γενικότερα αρνητές.