Αιτωλοακαρνανία : Αυξάνονται τα κρούσματα, καθώς αυξάνονται και τα δείγματα της μετάλλαξης Delta

Αυξάνονται έστω και με αργούς ρυθμούς τα κρούσματα covid στην Αιτωλοακαρνανία και ταυτόχρονα αυξάνονται και τα στελέχη της μετάλλαξης Delta που εντοπίζονται στο νομό.

Ολοκληρώθηκε από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, η γονιδιωματική ανάλυση σε 733 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 5 Ιουλίου 2021 έως 27 Ιουλίου 2021. Από τον έλεγχο των 733 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 683 δείγματα με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος. Εκ των 683 δειγμάτων με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος, τα 540 αφορούν στο στέλεχος Delta, 113 αφορούν στο Alpha, και 30 αφορούν στο Βeta.

Η εικόνα που καταγράφεται συνολικά στη χώρα, καταγράφεται σε μικρογραφία και στην Αιτωλοακαρνανία. Στην προηγούμενη ενημέρωση του Eθνικού Δίκτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης τα δείγματα της μετάλλαξης Delta που είχαν εντοπιστεί στην Αιτωλοακαρνανία ήταν 16, πλέον ανέρχονται σε 23. Συνολικά στην Αιτωλοακαρνανία έχουν εντοπιστεί 38 δείγματα που αφορούν στο στέλεχος B.1.1.318 (Variant E484K) και ένα που αφορά τη μετάλλαξη Beta.