ΜΕΘ Αγρινίου : Επανεκκίνηση με διαφορετικό επιστημονικό υπεύθυνο

Η επαναλειτουργία της ΜΕΘ Αγρινίου  προγραμματίστηκε για τις 24 Σεπτεμβρίου 

Την ερχόμενη Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου επαναλειτουργεί μετά από διάστημα δυόμιση μηνών περίπου.

Όπως πληροφορείται το AγρίνιοCulture.gr από την ερχόμενη Παρασκευή λοιπόν η ΜΕΘ θα επαναλειτουργήσει με επιστημονικό υπεύθυνο γιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, που θα έρχεται τακτικά στο Αγρίνιο, καθώς ο διευθυντής της ΜΕΘ Αγρινίου έχει μετακινηθεί στο Νοσοκομείο της Άρτας. Αυτονόητο είναι πως το προσωπικό της Μονάδας που μετακινήθηκε στην Πάτρα κατά το διάστημα της αναστολής της ΜΕΘ, επιστρέφει στο Αγρίνιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΜΕΘ Αγρινίου θα επαναλειτουργήσει όχι ως Μονάδα αποκλειστικά για ασθενείς με covid, αλλά ως Μονάδα που θα καλύπτει τη λοιπή νοσηρότητα. Από τα τέλη του 2020 έως το περασμένο Ιούλιο η ΜΕΘ Αγρινίου είχε μετατραπεί αποκλειστικά σε ΜΕΘ covid, ωστόσο το απόλυτο ποσοστό θνητότητας, που παρουσίασε αυτούς του επτά μήνες περίπου, προκάλεσε πανελλήνια αίσθηση και πολλές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην αναστολή λειτουργίας της Μονάδας.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αλλαγή επιστημονικού υπευθύνου ίσως έχει τη δική της σημασία, όταν μάλιστα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το πόρισμα του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) για τη ΜΕΘ Αγρινίου.