Έκαψαν τα χαράτσια στο Αγρίνιο μέλη του Εργατικού Κέντρου και του ΠΑΜΕ (pics+ video)

Kατάληψη από τις 11 το πρωί και για μια περίπου ώρα πραγματοποίησαν μέλη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και του ΠΑΜΕ στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στο Αγρίνιο διαμαρτυρόμενα για το ειδικό τέλος ακινήτων.

Οι συγκεντρωμένοι καταλαβαμβάντας τα γραφεία της ΔΕΗ δεν επέτρεψαν σε κανέναν να εισέλθει στο κτίριο, ανήρτησαν πανό στη πρόσοψη του κτιρίου και απέκλεισαν την οδό Χαριλάου Τρικούπη μπροστά από το υποκατάστημα της ΔΕΗ. Στην συγκέντρωση μίλησε το στέλεχος του ΠΑΜΕ Τίμος Παπανικολάου, ενώ το παρών έδωσε και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι επέδωσαν στη ΔΕΗ λογαριασμούς για τους οποίους έχει πληρωθεί η κατανάλωση του ρεύματος, ενώ λίγο αργότερα έκαψαν τα χαράτσια στο προαύλιο του κτηρίου.

[youtube width=”480″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=uqGDwcsZKTE&feature=player_embedded[/youtube]

Αξίζει να σημειωθεί πως διανεμήθηκε σε φυλλάδιο με οδηγίες προς τους πολίτες στη περίπτωση που η ΔΕΗ προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης, να επικοινωνήσουν με το Εργατικό Κέντρο, που έχει δημιουργήσει Λαϊκές Επιτροπές για το θέμα, με σκοπό να εμποδίστουν οι διακοπές ηλεκτροδότησης σε πολίτες που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι. Μάλιστα την ερχόμενη Κυριακή στο 1ο Δημοτικό στις 11 το πρωί θα υπάρξει η πρώτη συγκέντρωση για τη δημιουργία μιας τέτοιας λαϊκής επιτροπής στον Άγιο Δημήτριο.

Την διαμαρτυρία διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ, με την συμμετοχή και μελών της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ.