Παναιτωλικός : πήρε ο κουτσός κατήφορο

Δυστυχώς ο Παναιτωλικός μετά και την χθεσινή ήττα στη Λιβαδειά βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα και δυστυχώς η εικόνα της ομάδας το τελευταίο δίμηνο κάνει τον καθένα να πιστεύει πως πλέον η ομάδα είναι με το ένα πόδι στη Β Εθνική.

Γιατί φτάσαμε ως εδώ;
Είναι προφανές ότι για την κατάντια του Παναιτωλικού δεν μπορεί να φταίει μόνο ένας παράγοντας… Ο προπονητής, οι παίχτες ή οποιοσδήποτε άλλος… Δυστυχώς στη περίπτωση των «καναρινιών» φταίνε όλα… Πρώτα από όλα φταίει το γεγονός ότι το μοντέλο διοίκησης, που σημαίνει σχεδιασμός – προγραμματισμός – εκτέλεση, έχει παταγωδώς αποτύχει… Η αιτία είναι ότι παρά την καλή διάθεση όλων και την οικονομική κάλυψη του Φ. Κωστούλα, με το ποδοσφαιρικό τμήμα ασχολούνται άνθρωποι που ελάχιστη σχέση έχουν με το ποδόσφαιρο ! Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού απέτυχε παταγωδώς… Δεν είναι μόνο ότι δυο – τρείς μεταγραφές «δεν βγήκανε», είναι ότι το ρόστερ του Παναιτωλικού ούτε τα αγωνιστικά πλάνα του Τεννέ μπορούσε να εξυπηρετήσει, ούτε κανενός προπονητή. Εδώ προφανώς έχουν ευθύνη όσοι έλεγαν πως το ρόστερ της ομάδας είναι πλήρες. Ούτε πλήρες είναι, ούτε για την κατηγορία αυτή κάνει… Δυστυχώς η καλή πορεία της ομάδας στις πρώτες αγωνιστικές μας έκανε όλους να υπερτιμήσουμε το ρόστερ της ομάδας. Αυτό τώρα αποδυκνύεται οδυνηρό.

Το μοντέλο διοίκησης του Παναιτωλικού κατά ένα περίεργο τρόπο θέλησε να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή νοοτροπία του Φ. Κωστούλα. Δυστυχώς αυτή η νοοτροπία από τους ανθρώπους της διοίκησης μεταφράστηκε σε μια χαλαρότητα. Η χαλαρότητα που υπήρχε η ομάδα από τα Χριστούγεννα και μετά ήταν άνευ προηγουμένου… Χαλαρότητα ίσως και εφησυχασμός που «εκμεταλλεύτηκαν» προπονητής και παίχτες. Η διοίκηση άργησε χαρακτηριστικά να πάρει μέτρα για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας. Στα αποδυτήρια των ελληνικών ομάδων πρέπει να υπάρχει πυγμή και από τον προπονητή και από τον πρόεδρο. Ακόμη ένα πρόβλημα είναι πως κάποιοι πίστεψαν πως η ομάδα θα μείνει επειδή έχει εγκαταστάσεις και καλοπληρωτή πρόεδρο. Λάθος στην Ελλάδα το τελευταίο που μετράει είναι αυτό.

Παρά τα προβλήματα στο ρόστερ του Παναιτωλικού η εικόνα της ομάδας λέει ξεκάθαρα πως οι παίχτες ή τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς δεν παίζουν ούτε καν αυτό που μπορούν. Αν έπαιζαν αυτό που μπορούσαν, ακόμη και αν η απόδοση δεν συνδυάζονταν πάντα με τα αποτελέσματα, τώρα ο Παναιτωλικός θα ήταν σίγουρα σε καλύτερη θέση. Όταν λέμε πως δεν παίζουν αυτό που μπορούν, για να το πούμε λαϊκά, πάει να πει πως παίζουν σαν τιτίκες… Γιατί;;; Ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα; Ή το κάνουν επειδή ελέγχονται από κέντρα έξω από τον Παναιτωλικό;;; Μήπως κανείς τους είπε ότι ο πρόεδρος είναι large και δεν τρέχει τίποτα; Κι όμως ο Κωστούλας όχι large είναι αλλά αποδεικνύεται ότι είναι η «αγελάδα που την αρμέγουν όλοι». Στην περίπτωση αυτή η ευθύνη είναι καθαρά στο πρόεδρό μας, και η ευθύνη είναι όχι απέναντι στον κόσμο ή στον Παναιτωλικό (για τον οποίο είναι ευεργέτης), αλλά κυρίως απέναντι στον εαυτό του.

Η λύση;
Προς θεού δεν χρειάζονται λαϊκά δικαστήρια! Το παιχνίδι δεν χάθηκε ακόμη… Μπορούμε και πρέπει να πιστέψουμε. Αυτό που μας στεναχωρεί όλους είναι ότι είναι άδικο αυτή η ομάδα να πέσει κατηγορία. Και αυτό μας καταβάλει. Ακόμη και αν πέσει η ομάδα θα έχει πέσει με την …αξία της… Όπως ακριβώς ανέβηκε… Οπότε μπορούμε να μείνουμε με την ευχαρίστηση πως παίξαμε στα μεγάλα σαλόνια χωρίς να είμαστε στο άρμα κανενός… Αυτό δεν θέλαμε όλοι μας;;;;

Διαβάστε ακόμη :
Τα «άκουσε» ο Χαριστέας στο Emileon!
Χαριστέας: «Το Αγρίνιο δεν είναι ιδανική πόλη για να ζει κανείς, έχει έλλειψη κουλτούρας»
Σιόντης: «Πολύ δύσκολη πλέον η παραμονή»
Μουμίν: «Χρειαζόμαστε μια νίκη»
Λεμονής: «Θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά…»
Δίχως φρένο ο κατήφορος του Παναιτωλικού – Νέα ήττα (2-0) στη Λειβαδειά