Κι άλλο Νέο Κόμμα;

Γράφει ο Γεώργιος Κ. (giorgos@agrinioculture.gr)

Δεν ξέρω τι γίνεται, έχω χάσει το μέτρημα με τόσα καινούρια πολιτικά σχήματα. Τα πρόσωπα που φεύγουν από τα κόμματά τους ιδρύουν τα δικά τους, με απόχρωση πάντα το παρελθόν τους, ακολουθώντας την κεντρώα ή δεξιά, ή αριστερή πορεία τους.
Ο Καμμένος έφτιαξε τους Ανεξάρτητους Έλληνες και παίρνει μαζί του τους διαγραφέντες της ΝΔ, σκοπεύοντας να φτιάξει την ΝΕΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ή ολοκαίνουρια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όπως προτιμάτε). Ο Κουβέλης έφτιαξε την ΔΗΜ.ΑΡ. πήρε μαζί του κάποιους του ΣΥΡΙΖΑ και πάει να δημιουργήσει μια νέα Αριστερή κίνηση που ακολουθεί “φιλοευρωπαϊκή” πορεία, δηλαδή πάει να δημιουργήσει το ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ!
Η Ντόρα ίδρυσε (πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι η πιο παλιά, που άνοιξε αυτό τον χορό) την Δημοκρατική Συμμαχία, πήρε μαζί της κάποιους παλιούς Νέο – Δημοκράτες και ίδρυσε ένα σχήμα που ως στόχος του είναι να κάνει σκληρή αντιπολίτευση στην ΝΔ, τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει εγώ…
Και σήμερα ακούμε και για άλλο νέο Κόμμα. Συγκεκριμένα η Λούκα Κατσέλη (ως επικεφαλής) και ο Χάρης Καστανίδης είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν αύριο το σχηματισμό νέου κόμματος, έχουν ήδη κυκλοφορήσει πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως όπως ότι το όνομα του νέου κόμματος θα είναι Δημοκρατικός Σοσιαλισμός και το σύμβολό του ένα κόκκινο τριαντάφυλλο (έτσι για να μην ξεχνάνε το “αγωνιστικό παρελθόν τους)…
Δεν ξέρω αν ξεχνάω κάποιο νέο κόμμα. Να με συγχωρέσετε αλλά έχω χάσει το μέτρημα. Αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά τις εκλογές το τοπίο στην Βουλή θα είναι τελείως νέο.
Τα δύο κόμματα θα αποδυναμωθούν και την θέση τους θα πάρουν τα Νέα Σχήματα.
Η κομματικός χάρτης θα είναι διαφορετικός, τελείως διαφορετικός από τον σημερινό…
Τα πρόσωπα θα είναι τα ίδια, τελείως τα ίδια με σήμερα…

Γ.Κ.