Σοβαρή εμπλοκή για το νέο νοσοκομείο Αγρινίου – Ένα χρόνο πίσω πηγαίνει η λειτουργία του

Η κατασκευή του νέου νοσοκομείου Αγρινίου ξεκίνησε λίγο πρίν τα Χριστούγεννα του 2003, λίγο πρίν η κυβέρνηση Σημίτη εγκαταλείψει την εξουσία… Μεσολάβησαν η διακυβέρνηση της ΝΔ και άλλα δυόμισι χρόνια ΠΑΣΟΚ και δυο Μνημόνια και το νέο νοσοκομείο ακόμη δεν έχει λειτουργήσει… Μέσα από χίλια κύματα, τρείς αναδόχους και μετά από 9 χρόνια το νοσοκομείο έχει κατασκευαστεί και απομένει μόνο ο ιατρικός και ξενοδοχειακός εξοπλισμός του, που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, όμως όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “ΓΕΓΟΝΟΣ” υπάρχει εμπλοκή στον διαγωνισμό, καθώς οι εταιρείες που συμμετέχουν μετά από αλλεπάλληλες ενστάσεις προσέφυγαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και η λειτουργία του νέου νοσοκομείου να πηγαίνει ένα χρόνο περίπου πίσω!!!

Καλό θα είναι λοιπόν οι πράσινοι και οι γαλάζιοι υποψήφιοι που αυτές τις μέρες ζητούν την ψήφο των Αιτωλοακαρνάνων να εξηγήσουν πως θα έχουμε καταφέρει ως κράτος να χρειαστούμε εντέλει περισσότερο από μια δεκαετία για να κατασκευάσουμε και να λειτουργήσουμε ένα νέο νοσοκομείο. Και όλα αυτά την ώρα που ως γνωστόν η Αιτωλοακαρνανία στερείται υποδομών υγείας και ελέω Μνημονίων οι παροχές υγείας προς τους πολίτες υποβαθμίζονται συνεχώς.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσείυεμα της εφημερίδας “ΓΕΓΟΝΟΣ”:
“Πλέον απολύτως ανησυχητική είναι η κατάσταση γύρω από το διαγωνισμό για την προμήθεια του ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Ο διαγωνισμός (που αφορά 6-7 νέα νοσοκομεία) έχει μπλοκάρει λόφω των ενστάσεων των εταιρειών. Μάλιστα η κατάσταση είναι ιδιαίτερα περίπλοκη καθώς για την αντιπαράθεση των εταυρειών ιοσχύει το “όλοι εναντίων όλων”. Μια αντιπαράθεση που έχει να κάνει με δευτερεύοντα και τυπικά θέματα του διαγωνισμού. Η αντιπαράθεση των εταιρειών έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και συγκεκριμένα το δρόμο για το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας και καθώς ο τρόπος και ο χρόνος που αποδίδεται δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι… γνωστός όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε πολύμηνη τουλάχιστον καθυστέρηση.

Φθάσαμε στο σημείο οι υπεύθυνοι να εύχονται να τα βρούν μεταξύ τους οι εταιρείες (όπως έγινε πρόσφατα για διαγωνισμό του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα της Πάτρας που εκκρεμούσε από το 2010) μπροστά στον κίνδυνο να απενταχθούν οι πόροι από το ΕΣΠΑ. Χαρακτηριστική είναι η φράση του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ Γιάνηη Φωτάκη μιλώντας στο “ΓΕΓΟΝΟΣ” : “Αποτελεί κόλαφο να έχουν ολοκληρωθεί υποδομές και να μην μπορεςί να τις αξιοποιήσει ο ελληνικός λαός”. “Εμείς κάναμε ότι είναι δυνατόν και τους καλέσαμε όλους στο τραπέζι των συζητήσεων” υπογραμμίζει ο κ. Φωτάκης για να προσθέσει πως “εάν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση δεν θα δούμε φως στο τούνελ και θα προκύψει ο κίνδυνος να ανακληθούν οι πόροι”.

Είναι προφανές λοιπόν ότι η έναρξη λειτουργίας του νέου νοσοκομείου πηγαίνει ξανά πίσω.”