Haig Yazdjian, Γιώτης Κιουρτσόγλου και ο Βαγγέλης Καρίπης @ Babylon 22/2

BABYLON LIVE NIGHTS / HAIG YAZDJIAN – GIOTIS KIOURTSOGLOU – VAGGELIS KARIPIS
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Το Βabylon παρουσιάζει τρεις από τους σημαντικότερους Ελληνες δεξιοτέχνες μουσικούς σε μία σπάνια συνάντηση κορυφής: ο Haig Yazdjian (ακουστικό, ηλεκτρικό ούτι, τραγούδι), ο Γιώτης Κιουρτσόγλου (ηλεκτρικό μπάσο) και ο Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά, τύμπανα) συμπράττουν επί σκηνής ως trio και αναμένεται να μας καταπλήξουν για άλλη μια φορά! Δεν είναι τυχαίο πως ο κάθε ένας τους θεωρείται κορυφαίος στο είδος του, με διεθνή αναγνώριση. Πρώτη ύλη για τις κοινές τους ζωντανές εμφανίσεις αποτελούν τα γνωστά και αγαπημένα κομμάτια του Haig Yazdjian, καθώς και υλικό από τις προσωπικές δουλειές τόσο του Γιώτη Κιουρτσόγλου (το CD με τον τίτλο Hapopsis) όσο και του Βαγγέλη Καρίπη (με το γκρουπ κρουστών Κρόταλα). Σίγουρα όμως ο αυθορμητισμός και η μαγεία της στιγμής θα ορίσουν τον τόνο.

ΧΑΙΚ ΓΙΑΖΙΤΖΙΑΝ
Ενας από τους σημαντικότερους δημιουργούς που έδωσαν το στίγμα τους στην ελληνική world-jazz σκηνή, ο Χάικ Γιαζιτζιάν έρχεται να μας ξαφνιάσει μια ακόμη φορά με τη νέα του δουλειά. Έχοντας ως αφετηρία το ιδιαίτερο συνθετικό του ύφος και το μοναδικό ήχο από το ούτι.
Ο Χάικ Γιαζιτζιάν έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές καθώς και με σολίστες διεθνούς κύρους. Μεταξύ αυτών, με τον Νίκο Ξυδάκη, τη Σαβίνα Γιαννάτου, τη Μαρία Φαραντούρη, τη Δήμητρα Γαλάνη, την Έλλη Πασπαλά, τον David Lynch, τον Μιχάλη Νικολούδη, τον Dave Spilain, τον Omar Faruk Tekbilek, τον Djivan Gasparyan, τον Theodossii Spassov και τον Glen Velez.

ΓΙΩΤΗΣ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ
Ο Γιώτης Κιουρτσόγλου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1965. Σπούδασε ηλεκρολόγος μηχανολόγος στη Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα έκανε τζαζ και αρμονία στο ‘ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ’. Συνέχισε τις σπουδές του στη μουσική παίρνοντας μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου στο ‘Musicians Institute’ του Λος ‘Αντζελες (1987- 89), όπου τιμήθηκε με το ‘MI scholarship award’, βραβείο καλύτερου σπουδαστή της χρονιάς, με δασκάλους όπως ο Garry Willis, ο Carl Schoeder, ο Jeff Berlin και ο Scot Henderson.
‘Eχει στο ενεργητικό του μια πλούσια δισκογραφία με τα γκρουπ ‘Electric Jazz Trio’ (με τους Manny Boyd και Danny Hayes), ‘Exit’, ‘Ίασις’, ‘Tilman’ και ‘Lauenen’, στα περισσότερα από τα οποία υπήρξε ιδρυτικό μέλος. Παράλληλα συμμετείχε ως guest στα άλμπουμ των David Lynch, Μάρκου Αλεξίου, Τάκη Μπαρμπέρη και Trilok Gurtu.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΙΠΗΣ
Έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες και ξένους συνθέτες και τραγουδιστές συμμετέχοντας σε συναυλίες και διεθνή φεστιβάλ. (Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Κυπουργός, Σωκράτης Μάλαμας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιώργος Νταλάρας, Δόμνα Σαμίου, Χρόνης Αηδονίδης, Ara Dinkjian, Zohar Fresco, Theodossi Spasov, Ηaig Yazjian, Loreena Mckennitt). Χαρακτηριστική είναι η συμμετοχή του στην Ελληνική δισκογραφία τα τελευταία 12 χρόνια.Διδάσκει παραδοσιακά κρουστά στην μουσική σχολή Modern music School στην Αθήνα.
Είσοδος 10 euro
Τιμή ποτού 5 euro
Τηλέφωνα κρατήσεων 26410-47375 & 6975711544

Babylon