Προς δημοπράτηση ο δρόμος Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης – Υπεγράφη η πίστωση από το υπουργείο

Μετά έγκριση από τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη πίστωσης ύψους 25,8 εκατ. ευρώ για την επανεκκίνηση των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού και την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου στο έργο σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τον Αστακό στο τμήμα Πλατυγιάλι-Άγιος Δημήτριος, έρχεται άλλη μια ευχάριστη είδηση για τα οδικά έργα στην Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του AγρίνιοCulture.gr, ο υπουργός Υποδομών ενέκρινε πίστωση 19.650.000 ευρώ  για τη δημοπράτηση του έργου “Βελτίωση Ε.Ο Αγρινίου – Καρπενησίου : Τμήμα Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης”. Έτσι το έργο που καθυστερούσε λόγω των μελετών που έπρεπε να γίνουν εξαιτίας πρόσθετων δομικών έργων που απαιτούνται, βαίνει προς δημοπράτηση. Μάλιστα αν συνοπολογίσει κανείς ότι το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και ότι πρέπει όλα τα έργα αυτού του ΕΣΠΑ να τελειώσουν μέχρι 31/12/2015, τότε θα πρέπει να περιμένουμε πολύ σύντομα τη δημοπράτησή του.

Το έργο αφορά στην κατασκευή οδικού τμήματος μήκους 7.45χλμ του Οδικού Αξονα Αγρινίου-Καρπενησίου, από τον κόμβο Ρουπακιάς/Αγ Ιωάννη επί της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, παρακάμπτοντας τον οικισμό Καμαρούλα μέχρι να καταλήξει στον υφιστάμενο δρόμο προς τον Άγιο Βλάση.
Η προβλεπόμενο πλάτος οδοστρώματος της οδού στα πρώτα 6,5 χλμ είναι 11,00μ και στο υπόλοιπο τμήμα είναι 8,00 μ με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση σε όλο το μήκος της. Στα πρώτα 3,57 χλμ έχουμε νέα χάραξη οδού και στη συνέχεια η χάραξη ακολουθεί την υφιστάμενη οδό με τοπικές βελτιώσεις μικρής έκτασης.
Για την εξυπηρέτηση των παρόδιων οικισμών, ιδιοκτησιών και την αποκατάσταση του υφισταμένου οδικού δικτύου προβλέπεται η κατασκευή:
– παράπλευρων οδών, μήκους 4,83 χλμ περίπου.
– τεσσάρων (4) γεφυρών.
– πέντε (5) ισόπεδων κόμβων (Ε.Ο. Αντιρίου-Ιωαννίνων), (Νέα Αβοράνης, Αγρινίου), (Καμαρούλας), (Αγ. Νικολάου) και (Σχίνου).
-τριών υψηλών τοίχων αντιστήριξης
Τέλος, στο έργο περιλαμβάνονται οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις, οι μετατοπίσεις δικτύων Ο.Κ.Ω., οι αρχαιολογικές εργασίες και οι συμπληρωματικές μελέτες και έρευνες.