Με επιτυχία η εκδήλωση του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα AIDS, Πρόληψη Αντιμετώπιση» που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι, στην εκδήλωση συμμετείχαν 350 φοιτητές.

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι 3Την έναρξη κήρυξε το Γραφείο Περίθαλψης & Κοινωνικής Μέριμνας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι ενώ αναγνώστηκε και χαιρετισμός του Προέδρου ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Σωκράτη Καπλάνη, εκ μέρους του κοσμήτορα κ.Βιδάλη Κοσμά της σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής ,χαιρετισμός έγινε και από το κοσμήτορα κ. Μαυριδάκη Θεοφάνη της σχολής Διοίκησης & Οικονομίας χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία ενημέρωσης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι κατά της μάστιγας του AIDS, ως ιδιαίτερα σημαντική για τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος των σπουδαστικών συλλόγων κ. Μήτσας Θάνος τονίζοντας ότι η εκδήλωση να αποτελέσει πηγή για σωστή Προφύλαξη-Πρόληψη που όμως είναι δυνατή μόνο μέσα από την ενημέρωση, εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση όλων μας.

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο ΜεσολόγγιΓια το ΑΙDS στη σημερινή εποχή μίλησε ο τ. καθηγητής Υγιεινής & Επιδημιολογίας ΤΕΙ κ. Ι Δετοράκης και τέλος η ομάδα δράσης από το ΚΕΕΛΠΝΟ η κ. Ξανθοπούλου Ειρήνη Κοινωνιολόγος, Υπεύθυνη Γραφείου Αγωγής Υγείας & Ενημέρωσης κοινού του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ και ο κ. Χρήστος Χρυσομάλλης ψυχολόγος Επιστημονικός συνεργάτης του Γραφείου Αγωγής & Ενημέρωσης κοινού του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ)που αναφέρθηκαν στη δράση του κέντρου για την πρόληψη και την καταπολέμηση του ΑΙDS.

Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος όπου φοιτητές και Ομιλητές αντάλλαξαν για αρκετή ώρα θέσεις και απόψεις, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη να πραγματοποιούνται πιο συχνά τέτοιου είδους συναντήσεις.Κλείνοντας εκδηλώθηκε η διάθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ για συνεργασία και στήριξη παρόμοιων εκδηλώσεων αλλά και μελλοντικών προγραμμάτων στήριξης.