Μαλεζάς: Να ανέβουμε ψηλότερα!

Με διαφορά η πιο… ηχηρή μεταγραφή του καλοκαιριού για τον Παναιτωλικό! Ο Στέλιος Μαλεζάς, μιλάει για τις πρώτες του εντυπώσεις από την νέα του ομάδα και τους στόχους της!

Ο Παναιτωλικός έκανε το… μπαμ με την απόκτηση του και βασίζει πάρα πολλά στην εμπειρία του. Ο Μάκης Χάβος με την περσινή πετυχημένη συνταγή όσο αφορά την άμυνα, ποντάρει πολλά στον Μαλεζά για να είναι η… κολώνα στα μετόπισθεν!Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός που τα προηγούμενα δύο χρόνια αγωνίζονταν στην Φορτούνα Ντίσελντορφ μίλησε στην ιστοσελίδα agrinio-sports.gr για τον Παναιτωλικό και τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

-Μπορεί ο Παναιτωλικός να βρίσκεται στην αρχή της προετοιμασίας, αλλά δείξατε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο στον αγώνα με τον Πανιώνιο…

“Κάποια πράγματα τα οποία κάναμε στην προετοιμασία όσον αφορά την φυσική κατάσταση, κάποια τακτικά στοιχεία νομίζω ότι βγήκαν. Όχι όλα, αλλά αυτή την περίοδο είναι φυσιολογικό να μην βγαίνουν όλα όσα έχουμε δουλέψει, καθώς είναι ακόμη μικρό το χρονικό σημείο. Νομίζω ότι στις επόμενες προπονήσεις θα δυναμώσουμε και στα επόμενα φιλικά παιχνίδια θα εμφανιστούμε πιο δυνατοί και θα δείξουμε ένα καλό πρόσωπο στα φιλικά, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι στο πρωτάθλημα’.

-Θα ήθελα να μου πεις πως είδες και το περιστατικό με τον Μητρόπουλο και την εξέδρα.
“Αυτό σίγουρα δεν είναι σωστό και δεν πρέπει να το στηρίζουμε, αλλά υπάρχουν αυτά. Πρέπει σαν άνθρωποι του ποδοσφαίρου να διαχειριστούμε τέτοια θέματα και θα γίνουν τα πράγματα καλύτερα…”

-Nα αφήσουμε τα δυσάρεστα και να μου πεις για τους στόχους σου.
“Οι στόχοι οι δικοί μου είναι μαζί με αυτούς της ομάδας. Από την στιγμή που η ομάδα πηγαίνει καλά θα πηγαίνω και εγώ καλά και το ίδιο θέλουν όλοι οι παίκτες της ομάδας. Αυτό πρέπει να το διαχειριστούμε εγώ προσωπικά και η ομάδα για να πάμε καλά και ίσως να ανέβουμε και ψηλότερα”.

-Σίγουρα όμως μέσα στους στόχους σου βρίσκεται και η επιστροφή σου στην Εθνική…
“Κάθε ποδοσφαιριστής έχει το μυαλό του στην Εθνική ομάδα, αλλά αυτό που κοιτάω εγώ είναι να είμαι καλύτερος για το καλό της ομάδας αλλά και το δικό μου”.

-Κάποιοι οπαδοί έλεγαν μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο, ότι ο Παναιτωλικός μπορεί να πάρει και μια θέση που να οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εσύ τι πιστεύεις;
“Δεν πρέπει να κοιτάμε τόσο ψηλά, γιατί έχει αποδειχτεί ότι όταν στην Ελλάδα κοιτάς ψηλά, χάνεσαι. Θα πρέπει να εμφανίζουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο παιχνίδι με παιχνίδι και να παίρνουμε όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται, για το καλό όλων μας”.

-Το όνομα σου ακούστηκε για πολλές μεγάλες ομάδες όπως η Ομόνοια, αλλά εσύ επέλεξες τον Παναιτωλικό…
“Ήταν μια απόφαση την οποία πήρα μετά από ώριμη σκέψη και νομίζω ότι αυτό το οποίο θα δείξει αν έχω κάνει σωστή ή όχι επιλογή, θα εξαρτάται καταρχήν από εμένα και θα το καταλάβουμε κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος”.

-Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις που έχεις αποκομίσει σε αυτό το μικρό διάστημα παρουσίας σου στον Παναιτωλικό;
“Είμαι στην ομάδα εδώ και 10 μέρες, νομίζω ότι γίνεται μία πολύ καλή δουλειά πάνω στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και της τακτικής. Με κάποιες προσθήκες που θα γίνουν θα δημιουργήσουμε ένα καλό σύνολο για το πρωτάθλημα”.

-Τέλος, θα ήθελα να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Παναιτωλικού.
“Ο κόσμος της ομάδας την υποστηρίζει θερμά, όπως είδαμε και στον αγώνα με τον Πανιώνιο και το ίδιο περιμένουμε να κάνει και στις καλές και στις κακές στιγμές και να δείξει λίγο υπομονή γιατί αυτή η ομάδα είναι καινούρια και ακόμη στην αρχή και χρειάζεται λίγο χρόνο για να δείξει την πραγματική της αξία”.