“Γιατί να φταίει ο Βλάχος όταν τότε οι υπεύθυνοι, πριν την μεταφορά, δεν φρόντισαν…”

Μια διαφορετική άποψη για τα τεκτενόμενα στο νοσοκομείο Αγρινίου και την κριτική που ασκείται στο διοικητή του Γ. Βλάχο εκφράζει ο χειρουργός στο Κ. Γαλανόπουλος με σχόλιό του στο ΑγρίνιοCulture.gr “Γιατί να φταίει ο Βλάχος όταν τότε οι υπεύθυνοι, πριν την μεταφορά, δεν φρόντισαν πρώτον να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη τριπλάσια χρηματοδότηση, γιατί τριπλάσια είναι τα λειτουργικά έξοδα και δεύτερον ίσως το σπουδαιότερο να τροποποιήσουν το οργανισμό πράγμα αναγκαίο για να λειτουργήσει ένα πολύ μεγαλύτερο νοσοκομείο;” αναρωτιέται χαρακτηριστικά.

Ο λόγος για τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου ο οποίος κλήθηκε να αναλάβει την διοίκηση ενός νέου νοσοκομείου που η μεταστέγαση από το παλιό έγινε άρον άρον, μόνο για να κοπούν κορδέλες ! Γιατί να φταίει ο Βλάχος όταν τότε οι υπεύθυνοι, πριν την μεταφορά, δεν φρόντισαν πρώτον να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη τριπλάσια χρηματοδότηση, γιατί τριπλάσια είναι τα λειτουργικά έξοδα και δεύτερον ίσως το σπουδαιότερο να τροποποιήσουν το οργανισμό πράγμα αναγκαίο για να λειτουργήσει ένα πολύ μεγαλύτερο νοσοκομείο; Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν θέλω να κάνω τον συνήγορο κανενός. Όμως τότε με τον θεσμικό μου ρόλο, είχα αντιρρήσεις για αυτή την μεταστέγαση πριν εξασφαλιστούν τα εχέγγυα εκείνα που θα εξασφάλιζαν την ομαλή λειτουργία του νέου νοσοκομείου.( Εάν ανατρέξετε στο αρχείο σας θα βρείτε τις αντιρρήσεις μου και δημοσιευμένες)
Αλλά γιατί να φταίει μόνο ο Βλάχος και όχι όλοι οι διοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρα; Υπάρχει νοσοκομείο που σήμερα λειτουργεί ομαλά και το μόνο που υπολειτουργεί είναι το νοσοκομείο Αγρινίου; Ποιος φταίει άραγε για αυτή την κατάσταση; Μέχρι χθες ξέραμε ότι φταίνε οι γιατροί (;), σήμερα φταίει ο Βλάχος. Πότε άραγε θα πούμε αλήθειες; Πότε θα πούμε ότι η μόνη υπεύθυνη για την κατάντια της υγείας στην Ελλάδα είναι η τωρινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες; Τα προβλήματα λύνονται μόνο όταν τα εντοπίζουμε και όχι όταν παραπληροφορούμε. Όχι να φταίει ο γάιδαρος και εμείς να χτυπάμε το σαμάρι!