Ο Δ. Στρατούλης για τα σημαντικά θέματα της Αιτωλοακαρνανίας [HDvideo]

Για το αντικείμενο της σύσκεψης που είχε χθες με τους φορείς του Ξηρομέρου μίλησε στη συνέντευξή του στην webtv του myagrinio.gr o Aν. Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλης. Ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι στόχος είναι να καταγραφούν οι ανάγκες της περιοχής, ώστε σε συνεργασία με άλλους υπουργούς να δοθούν οι ανάλογες λύσεις. “Το πρόβλημα της περιοχής είναι κατεξοχήν αναπτυξιακό” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε “οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν καταλήξει τι ακριβώς θέλουν για τον Αστακό και θα πρέπει να δώσουμε λύση στο ποια αναπτυξιακή ταυτότηα θα έχει η περιοχή”.

Για τα ακανθώδη προβλήματα στο χώρο της Υγείας από άκρου εις άκρον της Αιτωλοακαρνανίας ο Δ. Στρατούλης ανέφερε: “Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, ώστε την κυβερνητική πολιτική για την υγεία να την υπηρετήσουν διοικητές που να την πιστεύουν” και πρόσθεσε όσον αφορά τις ελλείψεις του προσωπικού ότι μόνιμες λύσεις θα δοθούν με την επικείμενη προκήρυξη μέσα στο καλοκαίρι για προσλήψεις 4.500 γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. “Μέχρι τότε ο Π. Κουρουμπλής θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να στηρίξει το σύστημα με “ενέσεις” επικουρικών γιατρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δ. Στρατούλης αναφέρθηκε και στο θέμα που ανέδειξε το myagrinio.gr με νεφροπαθείς του νοσοκομείου Αγρινίου να καταγγέλλουν ότι τους προτρέπουν να απευθυνθούν σε ιδιωτικές μονάδες υγείας. “Επειδή έγιναν και σε εμένα τέτοιες καταγγελίες, θα επικοινωνήσω με την Επιθεώρηση Δημόσιας Υγείας και θα ζητήσουν να γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι” είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το επενδυτικό ενδιαφέρον που φημολογείται ότι υπάρχει για το Πλατυγιάλι ο Δ. Στρατούλης ανέφερε : “Ακόμη δεν έχουμε κάτι επίσημο για το Πλατυγιάλι, γιατί προέχει η συμφωνία με τους δανειστές. Μέσα στον Ιούλιο όμως η κυβέρνηση θα ασχοληθεί πολύ σοβαρά με την προοπτική του Πλατυγιαλιού. Υπάρχουν διάφορες προτάσεις κυρίως για εμπορικό – διαμετακομιστικό κέντρο, με βιομηχανική δράση ήπιας ή μέσης βιομηχανικής όχλησης. Όμως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή που να μπορούμε να ανακοινώσουμε”.

Tέλος την έλευση του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Παιδείας Δ. Χασάπη στην Αιτωλοακαρνανία και το Αγρίνιο προανήγγειλε o Aν. Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι σε επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα εκείνος τον ενημέρωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών αναφέροντάς της ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η τακτική, να μεταφέρονται τμήματα από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στην Πάτρα. Μάλιστα ο Δ. Στρατούλης τοποθέτησε την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Παιδείας μέσα στο επόμενο 15ημερο.