Ηχηρό ΟΧΙ από το Αγρίνιο [HDvideo + pics]

Όχι στη λιτότητα
Στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, που διοργάνωσαν τα μέλη της κίνησης υπέρ του «ΟΧΙ», την οποία απαρτίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, το ΕΠΑΜ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το “Ανυπότακτο Αγρίνιο”, το Σωματείο “Δικαίωμα στη Ζωή”, φορείς της περιοχής και άλλες συλλογικότητες. Στη συγκέντρωση το παρών έδωσαν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από όλη την Αιτωλοακαρνανία, οι βουλευτές Γ. Βαρεμένος και Μ. Τριανταφύλλου, ενώ η συμμετοχή πολιτών στη συγκέντρωση ήταν εμφανώς μεγαλύτερη από αυτή της χθεσινής συγκέντρωσης. Ομιλίες απηύθυναν ο Νίκος Καμζέλας πρόεδρος του Σωματείου «Δικαίωμα στη Ζωή», ο Γιώργος Υφαντής, εκπρόσωπος του ΕΠΑΜ και ο Στέλιος Παπάς μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr εκτεταμένα στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση

Ο Στ. Παπάς από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον παλμό και τη συμμετοχή των πολιτών στη συγκέντρωση του Αγρινίου. «Η Ελλαδα έστειλε μήνυμα περηφάνιας και κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το πάθος, την αγωνία για ζωή, ελπίδα και αισιοδοξία. Ολη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της, πάνω μας για να αλλάξουμε την Ευρώπη» τόνισε μεταξύ άλλων ο Στ. Παπάς. Πρόσθεσε ότι οι τεχνοκράτες της λιτότητας δεν έχουν το δικαίωμα να απειλούν την Ελλάδα με αποκοπή από την Ευρώπη και να εκβιάζουν με το κλεισιμό των τραπεζών. Τα τελεσίγραφα επιστρέφονται από το λαό είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ν. Καμζέλας τόνισε ότι μετά από πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας δεν υπάρχει δίλημμα για το τι θα επιλέξει ο λαός. Στάθηκε στη σημασία να μην ασπαστεί ο λαός το διχαστικό κλίμα, γιατί όπως είπε θα πρέπει την επόμενη μέρα να παραμείνει ενωμένος. Γι΄ αυτό και επιτέθηκε στην προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ λέγοντας πως οι εικόνες που δείχνουν διαρκώς με τις ουρές στα ΑΤΜ δεν χειρότερες από τις ουρές στα συσσίτια. “Η προπαγάνδα των ΜΜΕ είναι τόσο δυνατή που που ακόμα και συνειδητοποιημένοι πολίτες αμφιβάλλουν για το ΟΧΙ που έχουν αποφασίσει” είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως το ΟΧΙ του λαού θα είναι όχι μόνο αντίσταση στη λιτότητα αλλά και την προπαγάνδα.