Τη συνδρομή της ΜΟΜΑ αναμένουν για το ορεινό οδικό δίκτυο του Θέρμου

Παραμένει αποκλεισμένο το Αργυρό Πηγάδι στο Δήμο Θέρμου εξαιτίας κατολισθήσεων που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή πριν από λίγες μέρες. Τα μηχανήματα της περιφέρειας και του Δήμου Θέρμου προσπαθούν για την αποκατάσταση του δρόμου. Παράλληλα στην περιοχή του Διπλάτανου ξεκίνησαν οι εργασίες για την δημιουργία της γέφυρας, ενώ συνεχίζεται η διάνοιξη της επαρχιακής οδού Ταξιαρχη – Λευκού.

φωτό από τη σύσκεψη με τα στελέχη της ΜΟΜΑ
φωτό από τη σύσκεψη με τα στελέχη της ΜΟΜΑ

Επειδή όμως ο Δήμος Θέρμου αντιμετωπίζει το πρόβλημα της οδοποιίας σε βαθμό μοναδικής έντασης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, λόγω κυρίως του γεγονότος ότι το μεγαλύτερο μέρος της κατ’ εξοχήν ορεινής περιοχής του (17 οικισμοί που ανήκουν σε 8 Τοπικές Κοινότητες) συνδέεται αποκλειστικά με υποτυπώδεις χωματόδρομους, ζητήθηκε η συνδρομή της ΜΟΜΑ του Υπ. Άμυνας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του ορεινού οδικού δικτύου σε μονιμότερη βάση.

Χθες λοιπόν κλιμάκιο της ΜΟΜΑ βρέθηκε στο Θέρμο και είχε σύσκεψη με τον δήμαρχο Σπ. Κωνσταντάρα, τους αντιπεριφερειάρχες Χριστίνα Σταρακά και Γιάννη Λύτρα, τον προϊστάμενο του τμήματος Συγκοινωνιών & Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κ. Νίκο Παππά, προέδρους τοπικών κοινοτήτων, καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θέρμου όπου συζητήθηκε το όλο θέμα με σκοπό οι αξιωματικοί της ΜΟΜΑ να κάνουν τις τελικές εκθέσεις τους και το Υπ. Άμυνας να πάρει τις τελικές αποφάσεις για τη συνδρομή της ΜΟΜΑ στο δήμο Θέρμου.

Οι άνθρωποι της ΜΟΜΑ, αφού μελετήσουν όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής και ειδικά τα τμήματα με χωματόδρομο, θα παρουσιάσουν μια έκθεση με τα συμπεράσματά τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα θα υπάρχει διαρκής επικοινωνία μεταξύ του δημάρχου Θέρμου κ. Κωνσταντάρα και της Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταρακά ώστε να είναι έτοιμες οι υπηρεσίες Δήμου και Αντιπεριφέρειας να συνδράμουν στα έργα που θα προγραμματιστούν.