Εκ περιτροπής λειτουργία των νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας ζητά η 6η ΥΠΕ

-Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και Σάββατο για το Αγρίνιο – Τρίτη – Πέμπτη – Κυριακή για το Μεσολόγγι
-Η μισή Αιτωλοακαρνανία μπορεί να αρρωσταίνει το μισό μήνα και η άλλη μισή τον άλλο μισό… Τόσο απλά…
-Όλα αυτά η 6η ΥΠΕ τα έκανε “γαργάρα” στη διαβούλευση για το χάρτη Υγείας
-“Πισώπλατη μαχαιριά” στην τοπική κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας από τους μνημονιάκηδες της 6ης ΥΠΕ
Αν κάποιος πίστευε πως η Υγεία έχει πιάσει πάτο και πως οι δομές Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο, η Κυβέρνηση δια μέσου της 6ης ΥΠΕ τον διαψεύδει…

έγγραφο-ΥΠΕΗ 6η ΥΠΕ -όπως πληροφορείται το ΑγρίνιοCulture.gr- με έγγραφό της προς το ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου και τα επιστημονικά συμβούλια των δύο Νοσοκομείων καλεί σε εκ περιτροπής εφημερία των δύο νοσοκομείων και συγκεκριμένα ζητά να εφημερεύει το Νοσοκομείο Αγρινίου  Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και Σάββατο και το Νοσοκομείο Μεσολογγίου Τρίτη – Πέμπτη – Κυριακή. Από αυτό το πλάνο εξαιρούνται η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Αγρίνιο καθώς τα παιδιατρικά και τα γυναικολογικά – μαιευτικά περιστατικά που ούτως ή άλλως εξυπηρετούνται αποκλειστικά από το Νοσοκομείο Αγρινίου ελλείψει γιατρών στο Μεσολόγγι. Αν η πρόταση της 6ης ΥΠΕ προς το ΔΣ των νοσοκομείων προχωρήσει, αυτό σημαίνει ότι για έναν αδιευκρίνιστο λόγο η 6ηΥΠΕ αποφάσισε αυτό που τους τελευταίους μήνες συνέβαινε μόνο στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου, ότι δηλαδή εφημέρευε περίπου τις μισές μέρες του μήνα, πλέον θα επεκταθεί σε όλο το εύρος του Νοσοκομείου Αγρινίου… Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τις ημέρες που το κάθε Νοσοκομείο δεν θα βρίσκεται σε εφημερία οι γιατροί θα είναι σε μεικτή εφημερία, κάτι που σημαίνει ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις κλινικές από τις 10 το βράδυ και μετά, δεν θα έχουν γιατρό….

Όλα αυτά βέβαια, η 6η ΥΠΕ λειτούργωντας ως συνήθως με έναν απαράδεκτο τρόπο, στα πλαίσια πάντα της πιο σκληρής μνημονιακής πολιτικής που έχει εφαρμοστεί ποτέ, δεν τα γνωστοποίησε στην πρόσφατη διαβούλευση για το χάρτη Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία… Σε λιγότερο από ένα μήνα μετά τη δημοσιοποίηση του τελικού σχεδίου για τον υγειονομικό χάρτη της περιοχής, η 6η ΥΠΕ επιχειρεί κυριολεκτικά μία “πισώπλατη μαχαιριά” στην Υγεία και την τοπική κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας.

Ρουσφετολογικές προσλήψεις σε ειδικότητες που δεν (!) υπάρχει έλλειψη
Σα να μην έφτανε αυτό, στις τάξεις των εργαζομένων στα δύο νοσοκομεία υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι το Υπ. Υγείας και η 6ηΥΠΕ προχώρησαν στην πρόσληψη ενός επικουρικού αναισθησιολόγου και ενός επικουρικού ΩΡΛ για το νοσοκομείο Αγρινίου, τη στιγμή που από τη διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχουν ζητηθεί οι συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών, αλλά άλλες… Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νοσοκομείο Αγρινίου υπηρετούν ήδη 6 αναισθησιολόγοι και οι ανάγκες καλύπτονται επαρκώς. Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο χαρακτηρίζουν τις συγκεκριμένες προσλήψεις ρουσφετολογικές. “Στέλνουν επικουρικό αναισθησιολόγο στο Αγρίνιο που υπηρετούν τόσοι και δεν στέλνουν στο Μεσολόγγι που έχει έλλειψη στη συγκεκριμένη ειδικότητα;” αναρωτιούνται με νόημα… Σημειωτέον ότι oι συγκεκριμένες προσλήψεις που δεν ζητήθηκαν θα αφαιρέσουν χρήματα από τις δεσμευμένες πιστώσεις που έχει το νοσοκομείο Αγρινίου για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στις ειδικότητες που υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις. Με τούτα και με εκείνα, θα πρέπει να λάβουμε υπ’όψιν ότι τα προβλήματα που ενδεχομένως και ηθελημένα δεν λύνονται όλο και χειροτερεύουν. Για παράδειγμα, πρόσφατα διορίστηκε επικουρικός καρδιολόγος για την απαξιωμένη καρδιολογική κλινική στο νοσοκομείο Αγρινίου, αλλά παραιτήθηκε, όπως επίσης και ο αμέσως επόμενος γιατρός στη λίστα, βλέποντας τις δυσλειτουργίες και το γεγονός ότι δεν υπάρχει διευθυντής στην κλινική.