Περί τα 57 εκατ. ευρώ το κόστος για το επόμενο τμήμα του δρόμου προς Άγιο Βλάση

Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι μελέτες
Σε περίπου 57 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το κόστος του έργου για τη βελτίωση του δρόμου “Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης” και συγκεκριμένα για το τμήμα των 21 χλμ. (από χ.θ. 7+450 έως Η.Θ. 28+550) που έπεται των επτά πρώτων χιλιομέτρων που έχουν ήδη δημοπρατηθεί και βρίσκονται σε φάση κατασκευής.

Αυτό πληροφορείται το ΑγρίνιοCulture.gr από πηγές του Υπουργείου Υποδομών, το οποίο εδώ και καιρό καταρτίζει τις σχετικές μελέτες για το συγκεκριμένο τμήμα, που ξεκινά βόρεια της Καμαρούλας Αγρινίου και φτάνει (περίπου) έως την Τσάκλα του Αγίου Βλασίου. Οι μελέτες για το εν λόγω τμήμα είναι σε εξέλιξη. Έχει εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, έχουν υποβληθεί η οριστική μελέτη οδοποιίας και υδραυλικών, οι προμελέτες (4) τεχνικών έργων και οι γεωτεχνικές μελέτες επιχωμάτων — ορυγμάτων. Για να προωθηθεί η μελέτη και να ολοκληρωθεί το τεχνικό αντικείμενο, αλλά ταυτόχρονα να εξασφαλίζεται η ωριμότητα δημοπράτησης (στο υπόψη τμήμα του έργου), θα πρέπει να συνταχθεί Συγκριτικός Πίνακας ή νέα ανάθεση σύμβασης που θα περιλαμβάνει τις απαραίτητες υπολειπόμενες μελέτες (πρόσθετα τεχνικά έργα που δεν είχαν περιληφθεί στον αρχικό φάκελο έργου).

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση για το θέμα με τον Υπουργό Υποδομών είχαν 12 πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων από την περιοχή των δημοτικών ενοτήτων Παρακαμπυλίων & Παναιτωλικού, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Γ. Βαρεμένο. Το Υπ. Υποδομών πιέζει για την ολοκλήρωση των μελετών και αναζητά χρηματοδότηση για το έργο