Πρόταση για Μουσείο Λιμένος στο Αιτωλικό από το δήμο Μεσολογγίου

Πρόταση στo πλαίσιο του διασυνοριακού Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Greece-Italy 2014-2020” καταθέτει ο δήμος Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα προτάθηκε στο ∆ήμο Μεσολογγίου στο πλαίσιο του προγράμματος Ελλάδα-Ιταλία, να συμμετάσχει σε εταιρικό σχήμα με επικεφαλής εταίρο το ∆ήμο του Τρικάσε και να συνυποβάλλει πρόταση για το έργο MUSE. Η πρόταση για το έργο MUSE αφορά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υφιστάμενων Port museums ή τη δημιουργία νέων στην επιλέξιμη περιοχή του έργου. Τα port museums μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες για την έρευνα, τη συλλογή, την ανταλλαγή και εμβάθυνση των γνώσεων που σχετίζονται με τη θάλασσα και τις παραδόσεις της αξιοποιώντας την κουλτούρα της θάλασσας και των αλιέων και των σχετικών παραγωγικών δραστηριοτήτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή.

εξέδραΟ συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης μπορεί να φτάσει έως τα 3.000.000€ και για τον ∆ήμο Μεσολογγίου θα μπορούσε να είναι έως και 500.000€. Ο δήμος Μεσολογγίου προτείνει την κατασκευή μουσείου Λιμένος στον χώρο της «Εξέδρας» στο Αιτωλικό, όπου εκτός από την ανακαίνιση του κτιρίου της «Εξέδρας» αλλά και του περιβάλλοντα χώρου, προβλέπεται ο εξοπλισμός του μουσείου (οθόνες προβολής 3D, κατασκευή εκθεμάτων) αλλά και στελέχωσή του για δύο χρόνια.