Ιόνια Οδός : Το τμήμα Μεσολόγγι – Κλόκοβα “τρέχει” για την παράδοση [HDvideo]

Η Ιόνια Όδος προχωρά με γοργούς ρυθμούς και εκτιμάται ότι η πρόοδος του έργου προσεγγίζει το 90% (στο τέλος Σεπτεμβρίου επισήμως η συνολική πρόοδος έφθανε το 84,92%) και ουσιαστικά βρίσκομαστε στην τελική ευθεία πριν την τμηματική παράδοση του έργου στην Αιτωλοακαρνανία.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του myagrinio.gr από το Mεσολόγγι έως και τη Γαβρολίμνη, λίγο πριν τη δίδυμη σήραγγα της Κλόκοβας, οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Αυτό είναι ένα από τα βασικότερα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου που μαζί με το τμήμα Μεσολόγγι-Κεφαλόβρυσο και το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία συναποτελούν το μισό περίπου αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού, που το Υπ. Υποδομών στοχεύει να δοθεί στην κυκλοφορία στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2017.

Το βίντεο είναι γυρισμένο τον Οκτώβριο του 2016

Τα προβλήματα της Ιόνιας Οδού στην Αιτωλοακαρνανία έχουν συρρικνωθεί κατά πολύ. Η απαλλοτρίωση των 500 μέτρων στην περιοχή της Ρίζας πριν την Σήραγγα Κλόκοβας (με κατεύθυνση προς Γιάννενα) ξεκίνησε να δουλεύεται. Το κρίσιμο πλέον είναι ο χρόνος που απαιτείται για να αποδοθεί αυτό το τμήμα στην κυκλοφορία, οπότε είναι ανοιχτό το σενάριο να λειτουργήσει όλο το τμήμα από Αντίρριο μέχρι την Κλόκοβα (μέχρι την Γαβρολίμνη) με μικρή καθυστέρηση. Αναφορικά με την πρόοδο της Σήραγγας Κλόκοβας, αυτή προχωρά με ταχείς ρυθμούς και 6 μήνες μετά τη διάνοιξη της έχει ολοκληρωθεί η επένδυση της και ξεκινούν άμεσα τα ηλεκτρομηχανολογικά και η οδοστρωσία. Η Σήραγγα θεωρείται ότι θα είναι πλήρως ολοκληρωμένη τον ερχόμενο Μάρτιο.