Σπίρτζης για Άκτιο – Αμβρακία : Το βάρος στην παράκαμψη Αμφιλοχίας

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Υπ. Υποδομών Χρ. Σπίρτζης κατά τη σημερινή του επίσκεψη στην Ιόνια Οδό κλήθηκε να τοποθετηθεί και για τις εξελίξεις γύρω από την κατασκευή του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις για το οδικό τμήμα Αμβρακία – ‘Ακτιο, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι «είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία» και συμπλήρωσε. «Είναι ένα άλλο πονεμένο έργο, που εκεί δεν εμπλέκονται μόνο κακές συνθήκες και στρεβλώσεις των δημοσίων έργων, αλλά υπάρχουν και κακές υπηρεσίες από το τραπεζικό σύστημα». Στην συνέχεια ανέφερε ότι «αυτό που προβλέπουμε να γίνει, είναι να ολοκληρωθεί το τέταρτο κομμάτι και στα υπόλοιπα να γίνει μια εργολαβία, που σκοπεύουμε να ολοκληρωθεί με ασφάλεια.» Ταυτόχρονα, υπογράμμισε, ότι και αυτό το οδικό αυτό έργο θα εξυπηρετήσει τη Δυτική Ελλάδα.

Αν και από τις δηλώσεις του Υπουργείο Υποδομών προκύπτει ότι το βάρος πέφτει στην παράκαμψη της Αμφιλοχίας, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τόσο αυτή η εργολαβία, όσο και αυτή της παράκαμψης Βόνιτσας πήραν πρόσφατα παρατάσεις για το τέλος του 2017, ενώ στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου η εργολαβία σκούπα ανακοινώθηκε πως θα αφορά ένα μικρό τμήμα του άξονα σε μήκος 8,5χλμ που αφορά τα τμήματα των τριών πρώτων εργολαβιών.