Προσγείωση στην Τούμπα για τον Παναιτωλικό

Δεν τα κατάφερε ο Παναιτωλικός απόψε στην Τούμπα γνωρίζοντας την πρώτη του μεγάλη ήττα με 3-0. Για τον ΠΑΟΚ, η κατάκτηση των βαθμών στο αποψινό παιχνίδι, αποτελούσε αυτοσκοπό, δεδομένου ότι με τα τελευταία αποτελέσματα και το σερί των πέντε αγώνων χωρίς νίκη, είχε μείνει πίσω στη βαθμολογία.

Ο Παναιτωλικός στάθηκε άτυχος καθώς στο 3 λεπτό ο Άντι έδιωξε την μπάλα με το χέρι πάνω στην γραμμή μετά από κόρνερ του ΠΑΟΚ και έτσι η ομάδα του Αγρινίου βρέθηκε νωρίς νωρίς να παίζει με δέκα παίχτες. Ο Βιεϊρίνια ευστόχησε στο πέναλτι και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να προηγείται μόλις στο 7’ παίζοντας πλέον και με παίκτη περισσότερο…

Θα περίμενε κανείς τους γηπεδούχους να κυριαρχήσουν έχοντας πλέον απαλλαγεί από το πολύ άγχος. Η αλήθεια είναι ότι είχαν τον πλήρη έλεγχο και την πρωτοβουλία, όχι όμως και την ενέργεια για να κλειδώσουν μια ώρα αρχύτερα το τρίποντο. Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι στριφογυρνούσαν συνεχώς γύρω από την περιοχή του Παναιτωλικού, αλλά ευκαιρίες (ή καλύτερα μικροευκαιρίες) δημιούργησαν μόνο με μακρινά σουτ. Ο Μπλάζιτς ήταν στη θέση του σε προσπάθειες των Βιεϊρίνια (13’), Σαλπιγγίδη (20’), Γκαρσία (24’) και Φωτάκη (34’), ενώ στο 40’ δεν χρειάστηκε να επέμβει, καθώς το σουτ του Σταφυλίδη, που έκανε το ντεμπούτο του στη Super League, ήταν άστοχο. Ο Παναιτωλικός, από την πλευρά του, βρισκόταν συνεχώς σε θέση άμυνας, ωστόσο τη μία μόνο φορά που μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, βρέθηκε μια ανάσα από την ισοφάριση, με τον Χαλκιά όμως να νικά τον Καμαρά σε τετ α τετ.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο με το Παναιτωλικό να δέχεται στα πρώτα λεπτά δύο γκόλ.Στο 53’ λύθηκε ο Σταφυλίδης έβγαλε μια πανέμορφη σέντρα και ο Παπάζογλου ότι η εύστοχη κεφαλιά του ήταν ακόμα καλύτερη και από αυτή στο Κλεάνθης Βικελίδης στο ντέρμπι με τον Αρη.

Τη δόξα από τον Παπάζογλου, ωστόσο, την έκλεψε πολύ γρήγορα ο Σπαντάτσιο, καθώς δύο μόλις λεπτά αργότερα, πέτυχε ένα πανέμορφο όσο και δύσκολο γκολ (το πρώτο του στη Ελλάδα), έπειτα από έξυπνη κάθετη του Βιεϊρίνια. Τα υπόλοιπα 35’ του αγώνα ήταν διαδικαστικά. Ο ΠΑΟΚ έριξε σταδιακά στροφές κάνοντας οικονομία δυνάμεων ενόψει του αγώνα με την Τότεναμ. Ο Παναιτωλικός από το αποψινό ματς δεν μπορούσε να ζητήσει κάτι περισσότερο έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στο ξεκίνημα. Ισως θα ήταν τελικά καλύτερο, ο Αντι να αφήσει τη μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα. Ποιος ξέρει τι θα γινόταν χωρίς αριθμητική ανισορροπία…

Το φιλμ του αγώνα

3′ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία, ο Μπαλάφας κέρδισε την κεφαλιά εντός περιοχής, αλλά μπλόκαρε ο Μπλάζιτς.
5′ Ο Άντι έδιωξε πάνω στη γραμμή με το χέρι σε κεφαλιά του Βιεϊρίνια. Πέναλτι και αποβολή για τον παίκτη του Παναιτωλικού. Με 10 οι φιλοξενούμενοι.
7′ ΓΚΟΛ 1-0!!! Ο Βιεϊρίνια εκτελεί το πέναλτι και ανοίγει το σκορ.
13′ Δυνατό μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια, διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μπλάζιτς.
20′ Πάσα του Σπαντάσιο για τον Σαλπιγγίδη, ο Έλληνας επιθετικός έκανε αμέσως το σουτ από τα όρια της περιοχής, αλλά ο Μπλάζιτς έπεσε και μπλόκαρε.
24′ Ωραία εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, ο Μπλάζιτς πέφτει αριστερά και διώχνει σε κόρνερ.
35′ Δυνατό σουτ του Φωτάκη, ο Μπλάζιτς πέφτει αριστερά και διώχνει.
42′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό να ισοφαρίσει. Ο Κουτρουμάνος αποφεύγει τον Μαλεζά, δίνει στον Καμαρά, αλλά ο Χαλκιάς διώνχει και κερδίζει στο τετ α τετ.
51′ Πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος είναι για τον ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια έδωσε ωραία κάθετη για τον Σαλπιγγίδη, ο τελευταίος πρόλαβε να πιάσει την μπάλα, αλλά ο Μπλάζιτς έδιωξε
53′ ΓΚΟΛ 2-0!!! Σέντρα ακριβείας του Σταφυλίδη από τα αριστερά, ο Παπάζογλου έπιασε μια κεφαλιά κανονιά από μακρινή απόσταση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπλάζιτς.
56′ ΓΚΟΛ 3-0!!! Άλλη μια εξαιρετική κάθετη του Βιεϊρίνια, οι κόντρες ευνοούν τον Σπαντάσιο που με εντυπωσιακό τρόπο από πλάγια αριστερή θέση, στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.
66′ Πρώτη προσπάθεια των παικτών που πέρασαν τώρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γεωργιάδης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης πετάχτηκε στη πορεία της μπάλας, αλλά κατέληξε άουτ.
88′ Έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Χαλκιάς έχασε την μπάλα από τα χέρια του, ο Εντζεγκουέλε, προσπάθησε να τη σπρώξει στα δίχτυα, αλλά ο Έλληνας πορτιέρο την μπλόκαρε.

 

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Μπαλάφας, Γκαρσία, Σαλπιγγίδης (Γεωργιάδης 62′), Μαλεζάς, Σπαντάσιο, Παπάζογλου (Αθανασιάδης 62′), Φωτάκης, Βιεϊρίνια (Ρομπέρ 76′), Σνάουτσνερ.

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Κούσας (Μουμίν 62′), Ρότσα, Θεοδωρίδης (Παλαιολόγος 72′), Μπουμάλ, Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Αντι, Καμαρά (Μπαμόγκο 63′)
Σκόρερ: Βιεϊρίνια (πεν.) 7′, Παπάζογλου 53′, Σπαντάσιο 56′
Κίτρινες: Σαλπιγγίδης 35′, Παπάζογλου 52′
Κόκκινη: Αντι 6′

πηγή φωτό : gazzetta.gr