Η παρουσίαση της παράταξης Μούρκα για τις εκλογές στο Επιμελητήριο (vid)

Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του έκανε σήμερα το απόγευμα στο Αγρίνιο ο Μεσολογγίτης υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Σωτήρης Μούρκας . Στη παρουσία παραβρέθηκαν όπως είναι φυσικό οι υποψήφιοι της παράταξης του από την περιοχή του Μεσολογγίου.

Ο κ. Μούρκας στην ομιλία του τόνισε την σημασία που έχει το Επιμελητήριο «να μην είναι εισπρακτικός μηχανισμός» για τα μέλη του αλλά να εξυπηρετεί την ανάγκη «να στηριχτεί η εξωστρέφεια και η επιχειρηματικότητα» . Ο κ. Μούρκας, αναφέρθηκε στην προβληματική κατά τη γνώμη του λειτουργία των παρατημάτων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και τόνισε την ανάγκη να ενδυναμωθούν. Ιδιαίτερη σημασία για το κλίμα αυτών των επιμελητηριακών εκλογών έχει το γεγονός ο κ. Μούρκας η Εκλογική Επιτροπή επιμείνει στο στήσιμο καλπών μόνο στο Αγρίνιο και η παράταξη του προτίθεται να προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης αυτής.

Ο κ. Μούρκας ήρθε λοιπόν στο Αγρίνιο , μίλησε και ερωτήσεις δημοσιογράφων αρχικά δεν θέλησε να δεχθεί. Ωστόσο τελικά «στο πόδι» ο κ. Μούρκας δέχθηκε τρεις ερωτήσεις. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το γεγονός ότι στα άλλα Επιμελητήρια, όπως το Οικονομικό, οικονομολόγος γαρ ο ίδιος, τα μέλη ψηφίζουν μόνο στο Μεσολόγγι, ο κ. Μούρκας ανταπάντησε πως «δεν είναι το ίδιο, αφού το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας έχει χιλιάδες μέλη».Είπε ακόμη πως οι λόγοι (οικονομικοί) για τους οποίους στήνονται κάλπες μόνο στο Αγρίνιο, είναι προσχηματικοί. Προς επίρρωση των λεγομένων του μάλιστα έφερε ως παράδειγμα το υψηλό κόστος κατασκευής και λειτουργίας του κεντρικού κτιρίου του Επιμελητηρίου, που κατά τον ίδιο απορρόφησε μεγάλο μέρος των συνδρομών… Ωστόσο ο ίδιος αγνοεί (σκόπιμα;) πως η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Interreq. Τέλος σχετικά με τις απόψεις μελών του συνδυασμού του για δημιουργία Επιμελητηρίου Αιτωλίας, ο κ. Μούρκας απάντησε πως ποτέ ο ίδιος δεν υπηρέτησε τυφλούς τοπικισμούς.

Δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παρουσίαση και τη συνέντευξη τύπου :

[youtube width=”480″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=w25TvO3UgBM[/youtube]

[youtube width=”480″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=pAZ9H3QdGFI&feature=player_embedded[/youtube]

Το ευτράπελο της παρουσίασης
Στην παρουσίαση της παρουσίασης του συνδυασμού του κ. Μούρκα μιας συνταξιούχος υπάλληλος του Επιμελητηρίου με ένα πανό στα χέρια ζητούσε να δικαιωθεί από το Επιμελητήριο για την μετάταξή της, την στιγμή που το υπηρεσιακό συμβούλιο αποφάνθηκε 5-0 εναντίον της και το εφετείο δικαίωσε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας. Μάλιστα από το Επιμελητήριο έχει κατατεθεί εις βάρος της μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.…

Ρεπορτάζ : Δημήτρης Παπαδάκης