Οδικός Άξονας Αντίρριο-Ιωάννινα: έρχονται επεμβάσεις για την άρση της επικινδυνότητας των κόμβων

Με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο «επεμβάσεις για την άρση της επικινδυνότητας κόμβων και διαβάσεων πεζών στον άξονα Αντίρριο-Ιωάννινα» μέσω του προγράμματος «Ενίσχυση της προσπελασιμότητας».

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 25.078.729,26 ευρώ ενώ η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου είναι 104 μήνες (!!) που μεταφράζεται σε περίπου 9 χρόνια! Φυσικά αυτό δεν είναι το τελικό χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το έργο αυτό.

Το έργο αφορά σε επεμβάσεις σε θέσεις τμήματα του Άξονα Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας και Ιωαννίνων, με στόχο την βελτίωση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας στον υπ΄ όψη οδικό άξονα.

Οι επεμβάσεις συνίσταται σε: αναδιαμορφώσεις υφιστάμενων ισόπεδων κόμβων και σημαντικών κυκλοφοριακών συνδέσεων, πρόβλεψη φωτεινής σηματοδότησης ή βελτίωση της υφιστάμενης σε ισόπεδους κόμβους αστικών περιοχών, όπου αυτό προέκυψε μετά από εξέταση των τοπικών συνθηκών και του κυκλοφοριακού φόρτου,κατασκευή πεζογέφυρας, διαμορφώσεις τοπικά παράπλευρου οδικού δικτύου.

Για την υλοποίηση των ανωτέρω εκπονήθηκαν οριστικές μελέτες ισόπεδων κόμβων, παράπλευρου οδικού δικτύου (τοπικά), φωτεινής σηματοδότησης και πεζογέφυρας, με τις απαραίτητες υποστηρικτικές μελέτες : τοπογραφικές αποτυπώσεις, μελέτες σήμανσης – ασφάλισης, υδραυλικές μελέτες, μελέτες τεχνικών έργων, γεωτεχνικές εργασίες και περιβαλλοντική μελέτη.

Πηγή:ypodomes.com