Η Ηρώ και οι νυχτοκόρακες της Λυσιμαχείας

Είχαμε συνήθισει να ακούμε ότι η αριστερά διαφέρει από τα μεγάλα κόμματα, από τα αστικά κόμματα και στις πολιτικές πρακτικές… Συνήθεια λοιπόν των αστικών κομμάτων είναι όταν κάποιος επισκέπετεται έναν τόπο, είτε πριν , είτε μετά την επίσκεψη να καταθέτει και μια ερώτηση στη βουλή -που τζάμπα είναι- για κάποιο πρόβλημα του τόπου που επισκέφθηκε… Και καλά για να δείξει το ενδιαφέρον του. Πρόσφατο παράδειγμα ο Αυγενάκης της ΔΗΣΥ που επισκέφθηκε το νομό μας και την άλλη μέρα κατέθεσε δύο ερωτήσεις, μια για το ΤΕΙ του Μεσολογγίου και μια για τη λίμνη Αμβρακία.

Την Παρασκευή λοιπόν επισκέπτονται το Μεσολόγγι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής και η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη. Ε, λοιπόν ουδόλως διαφέρει και η αριστερά… Η Ηρώ Διώτη κατέθεσε ερώτηση για τη λαθροθηρία στη Λυσιμαχία…

Το ξαφινικό λοιπόν ενδιφέρον της συμπαθούς Ηρούς για τις φαλαρίδες, τις πρασινοκέφαλες πάπιες, τους πορφυροτσικνιάδες, τις νανομουγκάνες και τους νυχτοκόρακες (τα ανεφέρει στην ερώτησή της) της Λυσιμαχείας, δεν μας πείθει. Άσε που μας θυμίζει τη μάχη του ΣΥΡΙΖΑ για τους κορμοράνους του Βοτανικού, που για χάρη του ματαιώθηκε η διπλή ανάπλαση στην Αθήνα και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.