Κλοπές και διαρρήξεις σε όλο το Αγρίνιο

Τις τελευταίες μέρες καταγράφεται στο Αγρίνιο ένα άνευ προηγουμένου μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων απότοκο της προβληματικής παρουσίας της αστυνομίας στη περιοχή αλλά και της οικονομικής κρίσης που έχει αυξήσει κατακόρυφα την εγκληματικότητα.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι αυτές τις μέρες απανωτές είναι οι διαρρήξεις σε σχολεία της περιοχής, τα οποία μάλλον είναι εύκολος στόχος για τους διαρρήκτες και στα οποία μπορεί να βρει κανείς πολλά χρήσιμα πράγματα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέχρι πετρέλαιο θέρμανσης. Για παράδειγμα την περασμένη εβδομάδα διαρρήκτες αφαίρεσαν υπολογιστές από το 13ο νηπιαγωγείο, το 3ο Γυμνάσιο και το 11ο δημοτικό σχολείο Αγρίνιου , ενώ από το Γυμνάσιο –Λύκειο Ματαράγκας …δανείστηκαν 400 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης. Διαρρήκτες ακόμη εισέβαλλαν και στο κυλικείο του Πανεπιστημίου.

Αυτή είναι η μία πλευρά, η άλλη είναι ότι μετά από ένα μικρό «διάλλειμα» η σπείρα των διαρρηκτών, επέστρεψε χτυπώντας χθες δυο διαμερίσματα στην οδό Γούναρη. Πρόκειται για μια σπείρα που έως τώρα έχει ρημάξει σχεδόν 15 διαμερίσματα αποσπώντας χρυσαφικά και κοσμήματα. Ανάλογη διάρρηξη σημειώθηκε και στο Παναιτώλιο προχθές το βράδυ.

Οι συγκεκριμένοι διαρρήκτες μοιάζουν ατρόμητοι αφού δεν τους φοβίζουν οι πόρτες ασφαλείας… το σύστημά τους είναι απλό σπάνε τους ομφαλούς από τις κλειδαριές και κάνουν ντού. Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioculture.gr οι εκτιμήσεις των αστυνομικών κάνουν λόγο για «ξενόφορτη» σπείρα διαρρηκτών που δυστυχώς το τελευταίο διάστημα κάνει ανενόχλητη …περιοδεία στη Δυτική Ελλάδα και το Αγρίνιο.

Οι απανωτές διαρρήξεις στα διαμερίσματα έχουν θορυβήσει τους κατοίκους του Αγρινίου και δυστυχώς όλοι καταλαβαίνουν πως σε αυτή την περίπτωση η σωτηρία δεν θα έρθει από κανένα σύστημα ασφάλειας , παρά μόνο αν κάθε στιγμή βρίσκεται κάποιος στο σπίτι, καθώς μέχρι στιγμής οι διαρρήκτες εισβάλλουν μόνο σε σπίτια που οι ένοικοι απουσιάζουν. Εκτός βέβαια και αν η τοπική αστυνομία …δεήσει και τους συλλάβει.