Ψηφιακά έργα 2,5 εκατ ευρώ θα προτείνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Τρία σημαντικά ψηφιακά έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, θα υποβληθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» για τελική έγκριση, χρηματοδότηση και υλοποίηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Η πρώτη πρόταση αφορά στη δημιουργία Ψηφιακού Κέντρου για την διαχείριση των αδειοδοτήσεων και τον έλεγχο επιχειρήσεων και επαγγελματιών, δομή που θα εξορθολογίσει και θα επιταχύνει αποφασιστικά τις διαδικασίες αδειοδοτήσεων.

Η δεύτερη πρόταση αφορά στην ανάπτυξη Αποθήκης Δεδομένων και ηλεκτρονικών υπηρεσιών προγραμματισμού και ανάλυσης της περιφερειακής στρατηγικής για την βιώσιμη ανάπτυξη. Και η τρίτη πρόταση έχει ως φυσικό αντικείμενο την δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας που θα παρέχει δυναμικό περιεχόμενο για τις παραλίες της Δυτικής Ελλάδας και για τις προστατευόμενες περιοχές Κοτυχίου – Στροφυλιάς και Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου. Στην ίδια πλατφόρμα θα ενταχθούν το ψηφιακό περιεχόμενο του Μουσείου Βάσως Κατράκη – Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών που βρίσκεται στο Μεσολόγγι και, ακόμα, ψηφιακό περιεχόμενο για την ορεινή περιοχή Καλαβρύτων που παρουσιάζει ιδιαίτερο τουριστικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.