“Γιώργο φύγε” λένε 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Aνάμεσά τους και η Σοφία Γιαννακά

Στο άρθρο τους οι βουλευτές ζητούν από τον πρώην πρωθυπουργό πριν τις εθνικές εκλογές να κινήσει τις καταστατικές διαδικασίες για την ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ σε ιδέες και πρόσωπα.

“Υποστηρίζουμε”, γράφουν,”ότι πρέπει άμεσα, και προφανώς πριν τις εθνικές εκλογές, να ξεκινήσει μία συντεταγμένη και καταστατικά κατοχυρωμένη προσπάθεια ανασυγκρότησης του(ΠΑΣΟΚ). Σε ιδέες και σε πρόσωπα. Αν όλα γίνουν θεσμικά και συντεταγμένα, δεν κινδυνεύει η συμφωνία στήριξης και το PSI, ούτε η πορεία της Κυβέρνησης για την επιτυχία της οποίας έχουμε άλλωστε δεσμευθεί. Δεν κινδυνεύει ούτε η ενότητα του ΠΑΣΟΚ.”

Eπισείουν τον κίνδυνο της διάσπασης αφού σε ένα σημείο του άρθρου αναφέρουν:

“Θέλουμε να αποφύγουμε ένα επώδυνο χωρισμό και για αυτό υποστηρίζουμε την ανάγκη μετασχηματισμού του ΠΑΣΟΚ, στην κατεύθυνση των σύγχρονων ευρωπαϊκών κομμάτων. Αυτό θα σήμαινε ένα κοινά συμφωνημένο κορμό κεντροαριστερής πολιτικής πάνω στον οποίο θα αρθρώνονται τάσεις και ιδεολογικές εξειδικεύσεις.”

Το άρθρο – παρέμβαση συνέταξαν οι βουλευτές: Κώστας Καρτάλης, Σοφία Γιαννακά, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Παναγιώτης Ρήγας, Νάντια Γιαννακοπούλου και Δημητρης Καρύδης.

TΙ ΛΕΕΙ Η ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΣΤΟ ΝΕWSIT
Οπως χαρασκτηριστικά δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ “ζητάμε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες τώρα που έχει εξασφαλιστεί η 6η δόση εντός ολίγων 24ωρων θα έχει ολοκληρωθεί και η ψήφιση του προϋπολογισμού. Ζητάμε λοιπόν να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να υπάρξουν πολύ πριν τις εκλογές ριζικές αλλαγές σε πρόσωπα και ιδέες στο ΠΑΣΟΚ.

Στο ερώτημα εάν αυτό ειναι αιχμή για τις πολιτικές που άσκησε το ΠΑΣΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια και προσωπικά ο Γιώργος Παπανδρέου η κυρία Γιαννακά ήταν ξεκάθαρη “μπορεί να εκληφθεί και ως τέτοια”.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης του ΠΑΣΟΚ η κυρία Γιαννακά απάντησε “πιστεύω ότι οι υγιείς δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που αυτή τη στιγμή θα εκδηλωθούν και μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα και είμαστε αρκετά μεγάλη δύναμη και θα εκδηλωθούμε στο αμέσως προσεχές διάστημα δε θα επιτρέψουν ούτε τη διάλυση της παράταξης ούτε τον πολιτικό κακοφορμισμό της παρούσας κατάστασης.

Τι θα γίνει εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα των βουλευτών; Η κυρία Γιαννακά είναι διπλωματική αλλά σαφής “εκτιμώ ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δείξει εως τώρα ότι έχει την ευαισθησία να ανταποκριθεί άμεσα σε αυτό το κάλεσμα της κοινοβουλευτικής ομάδας”.

πηγή: NewsIt.gr