Κατσιφάρας καλεί Δαμανάκη – Και αυτή έρχεται για … “ανταλλαγή δώρων”

Πρόσκληση στην Επίτροπο της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμόδια για θέματα Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη να επισκεφθεί την Δυτική Ελλάδα απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στη συνάντηση που είχε μαζί της στις Βρυξέλλες, με την ευκαιρία της παρουσίας στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Ελλήνων Περιφερειαρχών και των Γενικών Γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε στην κ. Δαμανάκη ότι «ο κλάδος της αλιείας είναι κομβικής σημασίας στην παραγωγική διάρθρωση της Δυτικής Ελλάδας» και υπενθύμισε ότι η Δυτική Ελλάδα είναι η δεύτερη Περιφέρεια της χώρας σε εξαγωγές αλιευτικών προϊόντων και προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας.

Από την πλευρά της η κ. Δαμανάκη απεδέχθη την πρόσκληση του Περιφερειάρχη και συμφωνήθηκε να οριστεί το επόμενο διάστημα ο χρόνος της επίσκεψης της. Παράλληλα, η κ. Δαμανάκη επεφύλαξε μια καλή είδηση για την Δυτική Ελλάδα καθώς ανέφερε στον Περιφερειάρχη ότι σύντομα το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας (ΕΠΑΛ) θα είναι σε θέση να χρηματοδοτεί επενδυτικά σχέδια ιχθυοκαλλιεργειών και σε γλυκά νερά, δηλαδή σε λίμνες, ποτάμια, φράγματα κ.α. Γεγονός που έχει ιδιαίτερη αξία για την Δυτική Ελλάδα.

Μετά από το “δώρο” προς τη Δυτική Ελλάδα από την Ευρωπαία Επίτροπο, θα πρέπει και η Δυτική Ελλάδα να ανταποδώσει… Μήπως μια Louis Vuitton τσάντα ή ένα Ηermes αξεσουάρ;;; Ας βοηθήσουμε και εμείς την Επίτροπο να απαντήσει στο δίλλημα που τη καταδυναστεύει περιδιαβαίνοντας τους δρόμους γύρω από την Grand Place των Βρυξελλών.