Όχι άλλες ερωτήσεις για το φράγμα Αχυρών

«Λύση ΤΩΡΑ στο Φράγμα Αχυρών. Όχι άλλος εμπαιγμός.» Αυτός είναι ο τίτλος της νέας ερώτησης του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Μακρυπίδη με την οποία ζητάει να αποκατασταθεί η ομαλή ροή στη χρηματοδότηση του πολύπαθου έργου.

Ο Ξηρομερίτης βουλευτής ουκ ολίγες φορές έχει προωθήσει το θέμα μέσα από κοινοβουλευτικές παρακτικές (ερωτήσεις, αναφορές) και το σχόλιό μας κάθε άλλο παρά το βουλευτή έχει στόχο… Όμως όταν βλέπεις καθημερινά τις ερωτήσεις των βουλευτών για τα ίδια και ίδια άλυτα θέματα του νομού στα ενημερωτικά sites και blogs, βλέπεις και την αδιαφορά του κράτους… Ή μάλλον βλέπεις την ανικανότητα του κράτους τώρα που δεν υπάρχουν λεφτά και διαπιστώνεις την αδιαφορία του παρελθόντος τότε που λεφτά υπήρχαν, τότε μπουχτίζεις. Κάπως έτσι μάλλον μπούχτισε και ο βουλευτής και μιλά στην ερώτησή του για εμπαιγμό. Όμως στην πολιτική τα πράγματα θα πρέπει να έχουν μια πορεία, όπου στο βάθος πρέπει να υπάρχει ένα τέλος. Πόσες ερωτήσεις έκανε ο Μακρυπίδης και ο κάθε Μακρυπίδης, πόσες απαντήσεις, υποσχέσεις, δεσμεύσεις έχουν πάρει οι βουλευτές από τους υπουργούς και ποτέ τελικά δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ. Πόσες φορές πρέπει να το ξαναδούμε αυτό το έργο; Όταν ο κόσμος που ψηφίζει κόμματα και βουλευτές νιώσει προδομένος, δεν ξαναφηφίζει το ίδιο κόμμα. Έτσι συμβαινει και στη ζωή και στη πολιτική! Με την ίδια λογική θα πρέπει να λειτουργούν και οι βουλευτές όταν δηλώνουν ότι εμπαίζονται από τους υπουργούς, και όταν νιώθουν ότι πριν απο όλα και πάνω από όλα εκπροσωπούν όσους τους ψήφισαν, κάνουν ότι θα έκαναν αυτοί που τους εξέλεξαν ή ανεξαρτητοποιούνται ή παραιτούνται…

Και ας μη πει κανείς ότι είναι ακραίο ή τρελό ή γραφικό να παραιτηθεί ένας βουλευτής τώρα που το κράτος καταρρέει και χρεοκοπεί επειδή δεν έγινε ένα έργο στη εκλογική του περιφέρεια… Γιατί θα πρέπει να αναρωτηθούμε πως κατανεμήθηκαν τα χρήματα στις περιφέρειες αυτά τα δύο χρόνια. Και αν κατανεμήθηκαν δίκαια… Θυμίζω μόνο την περσινή πάρα πολλή επικριτική ερώτηση 10 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τη Δυτική Ελλάδα για την Ιόνια οδό. Όταν κάνουμε αμάν για να δούμε ένα χιλιόμετρο από την Ιόνια Οδό να γίνεται, ας μην αναφέρω μόνο αυτά τα δύο χρόνια πόσα λεφτά έχουν δοθεί για μελέτες και έργα στη βόρεια Ελλάδα και πόσο γρήγορα για παράδειγμα προχωρούν οι κάθετοι άξονες της Εγνατίας Οδού.