Μεγάλη αισιοδοξία

Οξεία κριτική στον Υπουργό Υποδομών Μ.Βορίδη, άσκησε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, με αφορμή την Ιόνια Οδό στη Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο βουλευτής μεταξύ άλλων ζήτησε από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου να δεσμευτεί ότι σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του κράτους και των παραχωρησιούχων οδηγηθούν σε αδιέξοδο, να τεθεί σε προτεραιότητα η χρηματοδότηση της κατασκευής του Δυτικού Οδικού Άξονα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.)!!!!

Μάλλον ο κ. Μακρυπίδης είναι ο πιο αισίοξος άνθρωπος του κόσμου… Δεν εξηγείται αλλιώς αφού ο προϋπολογιμσός του έργου ήταν όταν ξεκινούσε 1,4 δισ ευρώ (τώρα θε έχει εκτοξευθεί) ενώ για το 2012 το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προβλέπεται να φθάσει τα 7,7 δισ. ευρώ και κατανέμονται σε 6 δισ. ευρώ για την προώθηση των έργων που θα χρηματοδοτηθούν και από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε 1,7 δισ. ευρώ για τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά από εθνικούς πόρους. Δηλαδή αν δεν επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα σε τράπεζες και κατασκευαστικές, ο Μακρυπίδης ζητά να διατεθεί όλο το πρόγραμμμα δημοσίων επενδύσεων στην Ιόνια Οδό…!!!

Ποια κυβέρνηση θα το κάνει αυτό;;;